Да се храним сезонно – октомври

Share

Здравей, октомври! Есента вече дойде с цялата си пъстрота и прелест, но и с мрачното и меланхолично време. Време е за печена тиква, чаша топъл чай и печени кестени.

Изобилието от плодове и зеленчуци с всяка изминала седмица намалява, но това не бива да е повод за тъга. Всеки сезон има своя красота и вкус. Време е да преоткрием вкусовете на есента и да се възползваме от това, което природата е решила, че е най-подходящо за нас през този сезон. Храните стават все по-сгряващи и засищащи. На преден план излизат карфиол, броколи, зеле, тикви, ябълки, круши, ядки и необятно разнообразие кореноплодни зеленчуци.

Сезонни храни октомври

За да е винаги на разположение, изтеглете списъка със сезонни храни, разпечатайте го и го закачете на видно място. Много ще ви улесни при планирането на седмичното меню и определянето на бюджета за храна.

Споделете списъка със сезонни продукти за месец октомври с хора, които ценят вкусната и качествена храна. С общи усилия можем да помогнем на повече хора да се хранят отговорно и осъзнато. Благодаря!

За да планирате по-лесно седмичното меню, ви предлагам списък с рецепти за ястия, в които главни герои са сезонните продукти през месец октомври.

Ястия - октомври Виж всички рецепти

Share
Share