Политика за защита на личните данни

Станка Стоянова

Политика за защита на личните данни

Дата на актуализация: 23 май, 2018

Ние, от Know How To Cook, (https://know-how-to-cook.com) се ангажираме да защитаваме вашите лични данни. Препоръчваме Ви да се запознаете с настоящата политика за поверителност, която ще Ви разясни как и какви лични данни обработваме като част от нашата дейност.

Сигурността на Вашите лични данни е много важна за нас. Имаме няколко основни принципа, които спазваме:

  • Питаме Ви за Вашата лична информация само ако наистина се нуждаем от нея.
  • Не споделяме Вашата лична информация с никого, с изключение на случаите, когато това е необходимо с цел спазване на закона или да защитаваме правата си.

Информация относно дружеството, което обработва личните ви данни

Наименование: “Енорме” ООД
ЕИК/БУЛСТАТ: 202765240
Седалище и адрес на управление: гр. Варна, ул. “Неофит Бозвели” 34, ет. 2, ап. 10
Адрес за кореспонденция: гр. Варна, ул. “Неофит Бозвели” 34, ет. 2, ап. 10
Телефон: +359 885 700 373
E-mail: privacy@know-how-to-cook.com
Уеб сайт: www.know-how-to-cook.com

Информация относно компетентния надзорен орган защита на личните данни

Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон: 02 915 3 518
Интернет страница: www.cpdp.bg

Какви лични данни събираме и защо?

Събираме и обработваме личните данни, които Вие ни предоставяте, във връзка с използването на уебсайта www.know-how-to-cook.com за следните цели:

  • Цели, необходими за предоставяне на услуги между Вас и “Енорме” ООД;
  • Цели, за които Вие сте дали своето изрично съгласие;
  • Цели, необходими за изпълнението на законови задължения на “Енорме” ООД.

Коментари

Когато потребител постави (напише) коментар под публикация в сайта, ние събираме данните попълнени във формата за коментари ( вашето име и коментарът, който сте оставили), вашият IP адрес и информация за вашия браузър(browser user agent string), за да филтрираме спам съобщенията.

Анонимен стринг, създаден от Вашия имейл адрес (наречен още хeш (hash)) може да бъде предоставен на услугата Gravatar, за да бъде направена проверка дали я използвате. Може да се запознаете с политика за защита на личните данни на Gravatar тук: https://automattic.com/privacy/ . След като Вашият коментар бъде удобрен, Вашата профилна снимка, че бъде видима публично в контекста на Вашия коментар.

Контактна форма

Попълвайки полетата в контактната форма, Вие изразявате съгласие да обработим попълнените от Вас лични данни (име, имейл адрес), с цел да осъществим последващ контакт с Вас и да ви предоставим желаната от Вас информация и/или услуга. Подадената от Вас информация посредством контактната форма се съхранява за срок от 1 година. Не използваме тази информация за маркетингови цели.

Форма за регистрация за имейл бюлетин

Чрез попълване на Вашите данни (име, имейл адрес) във формата за регистрация за имейл бюлетин, Вие се съгласявате да осъществяваме връзка с Вас и да Ви изпращаме изпращаме нашия информационен бюлетин. Данните Ви за изпращане на информационен бюлетин се обработват на основание дадено от Вас изрично съгласие – чл. 6, ал. 1, б. (а) GDPR.

Регистрация на участник в събитие

целта на тази операция е администриране на процеса по регистрация на участници в събития и игри, и изпращане на награди от проведени игри. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.

Бисквитки (cookies)

Бисквитите са информация, съхранена във Вашия браузър (или мобилно приложение). Те се използват за съхранение на настройки и идентификатори, необходими за някои от предоставяните в сайта услуги. Ние прилагаме стриктна политика в съответствие с новите изисквания на ЕС. Бисквити се използват за целите на google analytics и статистика от сайта.

Ако оставите коментар на нашия сайт, може да ви бъде предложено да запазите вашето име, имейл адрес и уебсайт в бисквитка. Това е с цел осигуряване на удобство за Вас, за да не Ви се налага отново да попълвате вашите данни, ако решите да оставите друг коментар. Срокът на живот на тези бисквитки е 1 година.

Вградено (embedded) съдържание от други сайтове

Някои статии в този сайт може да съдържат вградено съдържание (например видео клипове, снимки, статии и други). Вграденото съдържание от други сайтове има същото поведение, каквото би било, ако посетителят посети други сайт (източник на вграденото съдържание).

Тези сайтове може да събират данни за Вас, да използват бисквитки, да имат допълнително проследяване от трети страни (third-party tracking), да наблюдават Вашето взаимодействие с това вградено съдържание, включително да проследяват Вашите взаимодействия с вграденото съдържание, ако има профил и сте влезли с него в този уебсайт.

Google Analytics

Използваме Google Analytics (посредством Google Analytics Dashboard for WordPress (GADWP), наричан още ExactMetrics,  за получаване на анонимна статистическа информация относно посещенията в сайта. Тук може да се запознаете с политиката им за защита на личните данни – https://exactmetrics.com/privacy-policy/.

С кого споделяме Вашите данни

Не предоставяме Вашите лични данни на трети лица. Не ги продаваме, не търгуваме с тях и по никакъв начин не предоставяме достъп на други лица до Вашата лична информация.

Колко дълго съхраняваме Вашите лични данни

Тук можете да намерите информация за срока на съхранение на различните видове данни. При съхранението на данни, прилагаме генералния принцип за съхранение на данни в минимален обем и за срок не по-дълъг от необходимото за предоставяне на Услугите, подсигуряване на тяхната сигурност и надеждност и изискванията на закона.

Абонамент за информационен бюлетин съхраняваме до прекратяване на абонамента от Ваша страна.

Регистрационни данни за участие в събитие (като име, имейл адрес, телефон, име и възраст на дете), информация за извършването на регистрацията и съгласяването с условията (дата, час, IP адрес) съхраняваме в срок от 1 година след датата на провеждане на събитието, за което е направена регистрацията.

Ако оставите коментар, коментарът и неговите метаданни се запазват за неопределено време. Това е с цел да разпознаем и удобрим последващи Ваши коментари автоматично, без да се налага да бъдат удобрявани ръчно от наш модератор.

Какви права имате над Вашите данни, съхранявани при нас

Като лице, за което се отнасят данните, имате право на достъп до обработваните за Вас лични данни. Освен това можете да възразите срещу събирането и по-нататъшната обработка на Вашите лични данни, както и да поискате същите да бъдат коригирани или изтрити (когато за нас не е налице валидно правно основание да продължим да ги обработваме).

Ако сте оставили коментар или сте се абонирали за седмичния бюлетин на Know How To Cook, Вие може да поискате да получите експортиран файл с Вашите лични данни, които съхраняваме за Вас, включително всякакви данни, които сте ни предоставили. Вие, също така, може да поискате да изтриете Вашите лични данни, които съхраняваме. Това не включва данни, които сме задължени да съхраняваме за административни, правни цели или с цел защита на информационната сигурност.

Къде изпращаме Вашите данни?

Коментарите на потребителите може да бъдат проверени чрез автоматизирана услуга за засичане на спам. Не извършваме трансфер на вашите данни към трети държави.

Как защитаваме Вашите данни?

Обработваме Вашите лични данни само в съответствие с посочените по-горе цели и срокове.  Всички данни се съхраняват в GDPR-compliant платформи, които спазват всички добри съвременни практики. Сайтът се хоства на споделен сървър с висока степен на сигурност. За повече информация, прочетете тук https://www.ns1.bg/privacy.php

Допълнителна информация

Не събираме и не обработваме лични данни за лица под 16 години, освен с изричното съгласие на техните родители или законни представители.

Не събираме и не обработваме лични данни, които:

  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
  • генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

Не извършваме автоматизирано взимане на решения с данни.

Вашето съгласие

Използвайки нашия сайт, Вие се съгласявате с нашата декларация за поверителност.

Промени в декларацията за поверителност

Ако решим да променим правилата ни за защита на личните данни, ще публикуваме промените на тази уеб страница.

Сайтът използва "бисквитки", за да ви предостави по-добро потребителско изживяване, персонализиране на съдържанието и анализ на посещаемостта. ОК Научи повече