Да се храним сезонно – април

Списък със сезонни храни през април

Разнообразие от зелени салати, спанак, коприва, репички, зелен лук и чесън, подправки…. Сигурно вече сте забелязали все по-отрупаните сергии. Април е месецът, през който зеленолистните зеленчуци са всевластен господар на трапезата. През пролетта зеленолистните са най-добрата храна, която може да дадем на тялото си. Особено сега, когато са в изобилие.

Слънцето все по-често гали земята с топлите си, даряващи живот, лъчи и природата се пробужда от дългия зимен сън. Заедно с природата е време и ние да се пробудим, да изчистим и презаредим телата си. Именно затова природата ни дарява това изобилно богатство от зеленолистни зеленчуци. Вижте списъка и се убедете сами на какъв огромен избор ще се радваме през април.

Не пропускайте да се запознаете и с видовете зелени салати, които може да откриете на пазарите.

>> Зелени салати – видове, избор, съхранение и рецепти <<

Сезонни зеленчуци през април

аспержи

аспержи

бакла

бакла

зелена салата

зелени салати

киселец

киселец

сурова коприва

коприва

лапад

лапад

левурда

левурда

пресен лук

пресен лук

пресен чесън

пресен чесън

репички

репички

рукола

рукола

спанак

спанак

Сезонни плодове през аПРИЛ

тиква

тиква

ябълка

ябълки

Сезонни рецепти за месец април

Не знам за вас, но аз не пропускам да добавя зеленолистни зеленчуци към почти всяко хранене за деня. Пълни са с важни нутриенти (витамини, минерали, антиоксиданти, флавоноиди), от които тялото ни се нуждае, за да бъдем енергични и в добро здраве. Обожавам ги и винаги намирам начин да обогатя менюто си с тях. Салата, супа, дип, песто… Възможности са много. Разгледайте списъка с подходящи сезонни рецепти по-долу и го споделете с близки и приятели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top