Да се храним сезонно – май

Instant Cold Brewer

Списък със сезонни храни през май

Пролетта е в разцвета си. Клоните на дърветата вече се разлистиха. Навсякъде около нас е свежо и зелено. Погледнете списъка със сезонни храни – там също е зелено. Като започнем от зелените салати и пресните лук и чесън, минем през руколата, левурдата и киселеца и стигнем до любимите ми аспержи. За последните мога да се похваля, че вече се радваме на домашни, благодарение на баща ми.

Погледнете списъка с подправки – изобилие от ароматни, пресни билки, готови да бъдат последния щрих на всяко ястие. Подправките добавят характер към всяка храна. Добавят вкус, аромат и щипка настроение. Девисил, мента, джоджен, мащерка – имаме богат избор от подправки за гергьовското агне.

Видяхте ли секцията с плодове. През април беше празна, но през май не е. Там срамежливо се показват първите свежи плодове за годината – ягодите. Обожавам тези сочни и сладки червени хапки. Съвсем скоро и там ще бъде изобилно и пъстроцветно.

Защо да се храним сезонно? Защото природата е по-мъдра и знае какво е необходимо на тялото ни през всеки сезон от годината и се е погрижила да ни го предостави. Тук може да прочетете повече за сезонното хранене.

Сезонни зеленчуци през май

аспержи

бакла

бакла

грах

грах

зелена салата

зелени салати

киселец

киселец

сурова коприва

коприва

левурда

левурда

манголд

манголд

пресен лук

пресен лук

пресни картофи

пресни картофи

репички

репички

рукола

рукола

спанак

спанак

тученица

тученица

Сезонни плодове през май

бъз

цвят бъз

ягоди

ягоди

череши

череши

в края на месеца

Черници

черници

в края на месеца

Вземете своя сезонен календар с красиви акварелни илюстрации. Сложете го на подходящо място, за да му хвърляте по някой друг поглед, когато обмисляте какво да напазарувате и сготвите за предстоящата седмица.

Shopping Cart
Scroll to Top