fbpx

Да се храним сезонно: ноември

Станка Стоянова
Великденско намаление

С огромна усмивка приветствам месец ноември макар да знам, че зимата наднича зад ъгъла. Макар да е мрачен и тъжен, макар навън да е все по-студено, дните да са все по-къси, а нощите безкрайно дълги, въпреки дъждовете и сутрешните мъгли обичам този месец. Обичам го, защото има на какво да ни научи и какво да ни даде.

Търсейки топлината и уюта на дома, храната става все по-сгряваща и по-примамлива. Сезонът на топлите, уханни супи, на билковите чайове и уютните вечери у дома. На сцената излизат ряпа – бяла, черна, червена, моркови, пащърнак, целина, цвекло, земна ябълка готови да дадат на тялото ни всички ценни вещества, от които се нуждае през предстоящите студени ноемврийски дни. Когато към тях добавим няколко вида зеле, праз, картофи, сочни и сладки ябълки, круши, яркооранжева тиква, дюли и мушмули, сигурно е че се задава есенно пиршество от вкусове.

Сезонни храни ноември

Вземете своя сезонен календар и го окачете на най-видно място в кухнята. Той ще бъде ваш пръв и незаменим помощник в планирането на седмичното меню. Косвено ще се погрижи и за бюджета ви за храна. Ако ви липсват идеи какво да сготвите с цялото това многообразие от кореноплодни, вижте рецептите, които съм ви подготвила.

Сезонни рецепти - ноември Виж всички рецепти

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече