fbpx
Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid

Вкусно пиле с микс от зеленчуци. Бърза и лесна семейна вечеря за делнични дни.


Всяко ястие, което може да се сготви в рамките на 30 минути, е на почит вкъщи. Макар да обичам да готвя, времето ми за това е много ограничено последните месеци. Опитвам се да готвя в по-голямо количество, за да има за поне две хранения на цялото семейство. Разбира се, има моменти, в които се налага да приготвя нещо набързо за обяд или вечеря. Тогава 30 минутните рецепти са моето спасение. Днес ще ви споделя как да приготвите едно такова ястие – пиле с микс от зеленчуци.

Други рецепти за 30-минутни ястия:

Какви продукти са нужни?

Пилешко месо

Най-подходящи за това ястие са пилешките гърди. Те са много деликатен продукт и лесно могат да бъдат пресготвени. В резултат, на което да станат сухи и твърди. Ако се приготвят правилно, пилешките гърди стават много сочни и вкусни.

Важно е да се нарежат на равномерни хапки, за да се сготвят едновременно и да не препълвате тигана с месо. Така хапките ще се запечатат от всички страни и соковете на месото ще останат вътре в тях. Затова внимавайте да не препълните тигана.

Зеленчуков микс Vapeur Bonduelle

За приготвянето на това ястие използвам пролетния микс зеленчуци на Bonduelle. Миксът съдържа кръгъл зелен боб, броколи, жълта тиквичка, моркови и лук. Без консерванти или други добавки. Зеленчуците са приготвени на пара преди да бъдат замразени. По този начин са им нужни само 3 минути готвене и са готови. Звучи чудесно, нали?

Гхи

Пречистеното масло има много по-висока точка на димене (252 градуса), което позволява да се използва за готвене на по-висока температура. Гхи е най-честият ми избор, когато приготвям различни ястия на тиган. Има прекрасен вкус и аромат, и допълнително обогатява вкуса на ястието. Много лесно може да се приготви в домашни условия, но вече се намира готово и в повечето магазини за хранителни стоки.

Пиле с пролетен микс зеленчуци Bonduelle

Подправки

Пушен червен пипер – придава леко опушен аромат на пилешкото месо.

Смлян синап на прах – за лека пикантност на месото. Ще го откриете в магазините за подправки, но може да си приготвите и само като смелите семена жълт синап в мелничка за подправки.

Лимонов сок – свежите лимонови нотки винаги са добре дошли. Използвайте прясно изцеден лимонов сок. Нужна е само 1 лъжица. Ако прекалите с количеството, ястието ще стане кисело.

Мека горчица – добава допълнителна пикантност към ястието.

Мед – Медът чудесно се комбинира с пилешкото. Той е добър контрапункт на киселината на лимона и пикантността на горчицата. Добавя сладки нотки към ястието и го прави още по-вкусно. Прибавям меда на финала на готвенето, когато ястието вече е отместено от котлона.

Рецепти с пиле

Видео рецепта
Пиле с пролетен микс от зеленчуци Bonduelle

Пиле с микс от зеленчуци

Вкусно пиле с микс от зеленчуци. Бърза и лесна семейна вечеря за делнични дни.
Все още няма оценки
Prep Time 5 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 15 mins
Servings 2 порции

Ingredients
  

  • 400 г пилешки гърди без кожа
  • 400 г пролетен микс Vapeur Bonduelle (броколи, тиквички, моркови, лук)
  • 3-4 с.л. гхи пречистено масло
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. мека горчица
  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 ч.л. синап на прах
  • сол на вкус

Instructions
 

  • Нарежете пилешкото месо на равни по размер хапки.
  • Поръсете месото с пушения пипер, синапа и щипка сол. Прибавете и 1-2 с.л. гхи и разбъркайте с ръце, за да се покрият хапките равномерно с подправки.
  • Включете котлона на умерена температура (7 от 9 степени). Загрейте подходящ тиган и сложете половината от хапките. Изпечете ги за по около 1-2 минути от всяка страна. Извадете ги в чиния. Повторете същите действия и за останалото месо. В зависимост от размера на пилешките късчета, времето за изпичане може да варира. 
  • Сложете 2-3 с.л. гхи в тигана и изсипете зеленчуковия микс. Гответе за около 3 минути под капак.Върнете пилешкото месо обратно в тигана. Прибавете лимоновия сок, горчица, малко сол и разбъркайте.
  • Дръпнете тигана от котлона. Добавете меда и отново разбъркайте.
  • Поднесете ястието топло.
Tried this recipe?Let us know how it was!

*Тази рецепта е в партньорство с Bonduelle. Всички споделени мнения в тази публикация са мои. Споделям САМО продукти, които харесвам, използвам и в които вярвам.

Още рецепти

Instant Pot: Гъби с мащерка и вино

Станка Стоянова

Сурова плодова торта

Станка Стоянова

Ягодова лимонада | Strawberry lemonade

Станка Стоянова

Оставете коментар

Оцени рецептата




*С попълването на тази форма, Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат съхранявани и управлявани от този сайт.

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече