fbpx

Крем супа от царевица и карфиол

Instant Pot Duo Whisper Quiet

Лесна крем супа от царевица и карфиол, гарнирани с хрупкави парченца бекон, която ще ви впечатли със своя вкус. Може да се приготви и във веган вариант.


Лесна за приготвяне и с достъпни продукти, крем супата от царевица и карфиол ще се хареса дори и на най-претенциозните от вас. Сладко-соленият й вкус нежно гали небцето. Тази супа е чудесно безмесно предложение за обяд или вечеря. Ако пък сте сред почитателите на месото, няма да сгрешите, ако я гарнирате с хрупкав бекон, пикантно чоризо или късчета пилешко месо.

Крем супа от царевица и карфиол с хрупкав бекон

Какви продукти са необходими за царевичната супа

Продуктите за тази супа се броят на пръстите на едната ръка. За да я приготвите са ви нужни – царевица, карфиол, лук, чесън, бульон, гхи, сол и черен пипер.

Царевица

Може да приготвите супата с прясна, замразена или консервирана царевица. Изберете според сезона и предпочитанията ви. Най-често приготвям тази супа със замразена царевица. Ако изберете да използвате царевица от консерва, задължително отцедете течността и изплакнете царевицата, преди да я добавите в тенджерата.

Карфиол

Ролята на карфиола е да придаде лека лека кремообразност на супата. В зависимост от сезона изберете пресен или замразен. Може да го заместите с картоф или сладък картоф. Последният обаче ще добави допълнителна сладост. Имайте го предвид, ако не обичате прекалено сладки супи.

Как да приготвим супата

Приготвянето на супата е лесно и при него няма нищо специфично. Това, на което искам да обърна внимание е пасирането. Моментът е малко деликатен.

Най-добре е да пасирате супата в блендер, за да получите добра и сравнително гладка консистенция. Разпределете я на няколко части и блендирайте до хомогенност. Люспите няма да се смелят изцяло, но ще бъдат доста по-фини, отколкото, ако използвате пасатор.

При пасиране с ръчен пасатор, люспите на царевицата не мога да се смелят добре и остават прекалено едри. Това създава неприятно усещане при консумация.

За съвсем фина и гладка консистенция, прецедете супата през цедка. Така царевичната ви супа ще стане с кадифена текстура.

Крем супа от царевица и карфиол

Идеи за гарниране

Винаги може да разнообразите една крем супа като я гарнирате с различни продукти. За тази крем супа от царевица и карфиол, подходяща компания са хрупкав бекон или кубчета чоризо. Запечете ги за кратко в загрят сух тиган, за да хванат приятен загар и да отпуснат ароматите си.

Късчета пилешко месо също биха подхождали на тази супа. Непременно добавете и щипка лют червен пипер за финал.

Други рецепти за крем супи

Царевична супа с карфиол и хрупкави крутони
Есенна крем супа от царевица и карфиол

Крем супа от царевица и карфиол

Лесна крем супа от царевица и карфиол, гарнирани с хрупкави парченца бекон, която ще ви впечатли със своя вкус. Може да се приготви и във веган вариант.
Все още няма оценки
Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins
Servings 3 порции

Ingredients
  

  • 400 г царевица замразена или прясна
  • 100 г карфиол пресен или замразен
  • 30 г лук
  • 1 скилидка чесън
  • 30 г гхи (или друга предпочитана мазнина)
  • 800-900 мл зеленчуков бульон
  • 1 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. черен пипер

Instructions
 

  • Нарежете лука и карфиола на ситно. Задушете за кратко в мазнината.
  • Добавете царевицата и бульона.
  • Варете около 15-20 минути, докато омекне царевицата.
  • Прибавете карфиола, нарязан на еднакви по размер розички. Гответе още 4-5 минути, докато омекне.
  • Отместет супата от котлона. Подправете на вкус със сол и черен пипер.
  • Пасирайте супата в блендер, за да получите по-гладка текстура. По желание прецедете през цедка, за да отстраните останалите люспи царевица.
  • Нарежете бекона / чоризото на малки кубчета. Запечете в сух тиган, докато придобият загар.
  • Поднесете супата с месните крутони. По желание, поръсете с щипка лют червен пипер.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Хареса ли ви тази рецепта?

Хареса ли ви рецептата за крем супа от царевица и карфиол? Споделете я с близки и приятели, за които също би представлявала интерес.


Последвайте ме във FacebookInstagram и се абонирайте за седмичния ми бюлетин, за да сте винаги информирани за най-новите рецепти и статии в Know How To Cook. Заповядайте и във Facebook групите Вкусът на сезоните и Полезните уреди вкъщи.

Още рецепти

Пълнозърнеста тарта с тиквички и песто от сушени домати

Tanya

Крем супа от гъби

Tanya

Крамбъл с ревен и ягоди

Станка Стоянова

Оставете коментар

Оцени рецептата




*С попълването на тази форма, Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат съхранявани и управлявани от този сайт.

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече