fbpx

Да се храним сезонно: септември

Станка Стоянова
Instant Pot Duo Whisper Quiet

Ето ни на прага на месец септември. Месецът, в който се сбогуваме с лятото и посрещаме есента. Пъстра и цветна, плодородна и обилна. През месец септември природата е толкова щедра към нас, че не ни остава нищо друго освен да се насладим с удоволствие на нейното плодородие.

Сезонни храни – септември

В началото на месец септември все още се радваме на сладки домати, узрели под галещите лъчи на слънцето, на хрупкави и крехки тиквички и краставици, на сочни и сладки дини и праскови, но сезонът им е към своя край. Те отстъпват мястото си на вкусно сладко зеле, хрупкав карфиол, месести червени камби, кореноплодни зеленчуци, грозде, ябълки и круши.

Списъкът със сезонни локални храни е незаменим помощник при планиране на седмичното меню. С негова помощ много по-лесно ще съставите списък с необходимите за пазаруване продукти. Храните, които са в сезон са по-вкусни и с по-добри хранителни качества, от тези прелетели стотици километри, за да стигнат до трапезата ни. Вижте още какви ползи ни носят сезонните храни.

Сезонни храни септември

 

Може да разпечатате списъка и да го закачите на хладилника, за да ви е под ръка през целия месец. Изтеглете го с по-добро качество от тук.

Ще се радвам да споделите списъка със сезонни храни за месец септември с близки за вас хора, които ценят вкусната и качествена храна. По този начин той ще достигне до повече хора, които искат да се хранят отговорно и осъзнато. Благодаря!

За да планирате по-лесно седмичното меню, ви предлагам списък с рецепти за ястия, в които главни герои са сезонните продукти през септември.

Сезонни рецепти - септември Виж всички рецепти

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече