fbpx

За мен

Станка Стоянова
Instant Pot Duo Whisper Quiet

Станка Стоянова

Коя е Станка Стоянова

Добре дошли в Know How To Cook!

Казвам се Станка Стоянова. Съпруга и майка, социален предприемач, човек влюбен в храната, експериментатор, творец, който създава хармония, красота и любов около себе си през призмата на храната.

Храната притежава една особена магия, която винаги ме е привличала. Още от ранните ми детски години, когато часовете по готварство бяха изключително вълнуващо преживяване. След това, когато бях студент в София с колегите често се шегувахме, че някой ден ще имам собствен ресторант, до днес, когато поддържам и развивам Know How To Cook с огромно желание. Създадох Know How To Cook в началото на месец май 2010 година.

Любовта ми храната е все така силна и пламенна, макар да е подложена на много изпитания. В моята история ще прочетете подробно за трансформацията, която претърпя начинът ми на хранене през изминалите години.

Специалната ми и силна връзка с храната ме провокира да се гмурна в кулинарната фотография и фууд стайлинга. През последните години посещавам различни курсове, обучения и семинари, за да надграждам и развивам знанията и уменията си в сферата.

От началото на 2017 година съм посланик на движението Food Revolution на Джейми Оливър в България. В началото на 2018 в партньорство създадохме „Къщата с печките“, като място, където хората споделят страстта си към храната, докато готвят и се забавляват. От есента на 2018 съм член на Управителния съвет на фондация „За храната“, която работи в посока на популяризиране на пълноценното, балансирано и природосъобразно хранене сред децата.

Организирам практически кулинарни курсове и работилници за деца и възрастни, създавам авторски рецепти за различни компании, помагам им да представят продуктите си по впечатляващ и апетитен начин.

Есенна салата от карфиол с маслини и каперсиМоята мисия

Вече не мечтая за ресторант, а да се храним осъзнато и отговорно, с истинска храна, която да споделяме заедно със семейството си.

Помагам на хората да готвят вкусна и полезна храна с истински, сезонни и предимно локални продукти.

Вярвам, че всеки заслужава да се храни с добра храна и Know How To Cook е моят начин да помогна за това. Вярвам, че здравословната храна е вкусна и рецептите, които споделям, са пример за това.

За Know How To Cook

В Know How To Cook ще откриете разнообразни здравословни рецепти ( и не само), които лесно и бързо може да приготвите у дома, и статии с полезни съвети, които да улеснят ежедневието ви. От създаването на Know How To Cook до сега не спирам да търся най-подходящия начин на хранене за мен. Рецептите в сайта неотменно следват това мое търсене.

През лятото на 2016 година поради автоимунно заболяване спрях консумацията на храни и продукти, които съдържат глутен, млечни продукти и рафинира захар. Това сложи начало на нова посока на развитие на Know How To Cook, която продължава и до днес. Как се храня в момента дава отговор на въпросите, които често получавам във връзка с храната, която консумирам.

Рецептите и статиите, които публикувам в Know How To Cook, имат за цел единствено да помогнат на хората, които страдат от хранителни непоносимости, и не само, да се хранят разнообразно и вкусно.

Know How To Cook няма за цел да дава медицински съвети, да насърчава към определен начин на хранене и не препоръчва самодиагностиката и самолечението на здравословни проблеми. Know How To Cook е онлайн медия за споделяне на любовта към храната. Проект, който вдъхновява модерните хора да готвят вкусна здравословна храна със сезонни продукти.

Благодаря, че сте тук!

Станка

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече