Летни рецепти

Лято е! Изобилие от свежи храни, които хидратират, освежават и защитават тялото ни. През лятото прекарваме много повече време навън и телата ни се нуждаят от защита от вредните слънчеви лъчи, повече течности и повече енергия заради по-високите температури. Затова много от летните храни са с високо съдържание на вода, като краставиците, тиквичките, пъпешите, дините. В горещите летни дни никой не иска да се върти с часове край печката. Избирайте прости рецепти, като салати, студени супи и бързи ястия, които не се нуждаят от дълга термична обработка. Когато е възможно използвайте еър фрайъра. Освен, че храната ви ще се сготви по-бързо отколкото във фурната, той няма да превърне кухнята ви в сауна. Споделяме ви някои лесни и бързи летни ястия, за да се насладите на лятото и неговите вкусове.

Виж по месеци

Лесни сезонни рецепти с достъпни продукти.

Популярни летни рецепти

Чудите се какво да сготвите за закуска, обяд или вечеря? Насладете се на някоя от любимите летни рецепти.

Летни рецепти за вечеря

През лятото не ни се стои дълго край печката, затова ви предлагаме няколко бързи и лесни рецепти за вечеря, които обаче са и много вкусни.

Летни рецепти с патладжан

Как да не обича човек патладжани? Толкова вкусни и разнообразни ястия могат да се приготвят с тях.

Летни десерти

Неустоими десерти с летни плодове, които се приготвят със завидна лекота. А плодовете може да заменяте в зависимост от това какво е в сезон и кои са любимите ви плодове.

Лятото е сезонът на тиквичките.

Рецепти с тиквички

20 вкусни и здравословни рецепти с тиквички

Всички летни рецепти

Shopping Cart
Scroll to Top