Есенни рецепти

Есента е тук. Сезонът на прибиране на реколтата и подготовка за предстоящата зима. Храните, които са в изобилие през есента, са уютни, успокояващи, стоплящи и подхранващи, защото с понижаването на температурите тялото ни има нужда да го стоплим отвътре и да го подхраним. Кореноплодните зеленчуци заедно с богатите на витамин С плодове, като ябълки и нар, налични по това време на годината, са естественият начин на природата да поддържа здравето ни при смяната на сезона. Есента е прекрасен и богат сезон. През последните години почти до средата на октомври времето е топло и приятно, което удължава сезона на летните зеленчуци като домати, краставици, тиквички. Сладките червени чушки и камби са типичен зеленчук на ранната есен. С падането на първата слана всички тези зеленчуци вече официално ще бъдат извън сезона. Тогава идва времето на моркови, цвекло, пащърнак, тикви, ябълки, круши, както и на представителите на семейство зелеви, като зеле, броколи, карфиол, кейл, брюкселско зеле, алабаш. Насладете се на нашите вдъхновяващи есенни рецепти за супи, салати, ястия и десерти, които ще подхранят тялото ви.

Виж по месеци

Лесни сезонни рецепти с достъпни продукти.

Популярни есенни рецепти

Есента е богатство от вкусове. Открийте нов любим вкус сред най-популярните есенни рецепти.

Есенни салати

Есенните салати са богати и пъстри като самата нея. Комбинациите между плодове и зеленчуци пренасят вкуса в друго измерение.

Есенни постни ястия

Есенната кухня е богата на вкусове и аромати, а постните ястия са по-изкушаващи от всякога.

Есенни супи

Използвайте даровете на есента, тикви, кестени, карфиол гъби и праз, за да създадете вкусни и засищащи супи с ароматни подправки, които да стоплят телата ви в студените есенни дни.

Есенни десерти

Открийте удоволствието и богатството от вкусове, които носят есенните десерти, и превърнете есенните дни в сладко кулинарно пътешествие с нашите рецепти.

Всички есенни рецепти

Shopping Cart
Scroll to Top