Зимни рецепти

Зимата носи със себе си много вълнуващи неща – но, за съжаление, изобилието от пресни продукти не е едно от тях. Ако знаем кои са сезонните храни през сезона, пълноценното хранене през студените месеци от годината може да бъде лесно и забавно. Макар и по-оскъдни като разнообразие, те са пълни с хранителни вещества и ще ни помогнат да поддържаме здравето и енергията си през зимата. Климатът в България е такъв, че през зимата не е възможно да се отглеждат никакви култури извън парници. Това е сезонът за ядене на това, което е било запазено през топлите месеци, в които придодата е процъфтявала и плодовете и зеленчуците са били в изобилие. Това обаче не означава, че трябва да се храним само с храни от буркани и консерви. Много от плодовете и зеленчуците, които обикновено свързваме с есента, продължават да са в сезон и през зимата. Кореноплодните зеленчуци, като цвекло, моркови, картофи, ряпа, пащърнак, сладки картофи са достъпни и лесни за намиране през зимата и са перфектни за сгряващи супи и яхнии. Студеното време не означава непременно скучни и безвкусни ястия. Зимните рецепти могат да са много разнообразни.

Виж по месеци

Лесни сезонни рецепти с достъпни продукти.

Популярни зимни рецепти

Поглезете сетивата си със зимните вкусове, които събуждат уюта и радостта на студения сезон

Зимни салати

Зимата не е повод да се лишим от салати. Имаме разнообразие от варианти, които можем да приготвим с моркови, цвекло, картофи.

Зимни супи

Има ли нещо по-вкусно и сгряващо от ароматна супа в студен зимен ден? Добавете костен бульон, гарнирайте с варени яйца или хрупкав нахут и имате пълноценен обяд или вечеря.

Зимни ястия със свинско месо

Вълнуващи и вкусни идеи със свинско месо за студените зимни дни. Ароматни яхнии, печено месо или пък джолан с кисело зеле, свинското неизменно присъства в зимното ни меню.

Зимни десерти

Добавете сладост към семейното меню и превърнете зимния сезон в сладко приключение. Свежи цитрусови сладкиши, неустоими десерти с тиква и ябълки, ще накарат сетивата ви да празнуват.

Всички зимни рецепти

Shopping Cart
Scroll to Top