fbpx
Instant Pot Duo Whisper Quiet

Вкусно веган крема сирене от кашу, което ще впечатли и най-големите скептици. То е с ниско съдържание на въглехидрати и много лесно и бързо за приготвяне.


*Тази публикация е в партньорство с Bosch България, които ми предоставиха за двуседмичен тест техният блендер SilentMixx Pro и хранителни продукти на Био Класа и Dragon Superfoods.


Отдавна исках да се опитам да приготвя крема сирене от кашу. Когато от Бош България ми предложиха да тествам SilentMixx Pro блендера, веднага реших, че това ще е първата задача, която ще му възложа.

Bosch SilentMixx Pro сирене от кашу

Крема сиренето от кашу е идеално за закуска, намазано върху филия безглутенов хляб и микс от сезонни зеленчуци. Подходящо е и за парти с приятели, поднесено в комбинация със слънчогледови крекери.

Ако се опитвате да откажете млечните продукти или просто искате да си похапнете нещо вкусно, непременно опитайте това крема сирене от кашу.

Как да приготвим веган крема сирене от кашу?

Оказа се, че да приготвиш крема сирене от кашу е доста бързо и лесно. А необходимите продукти са достъпни и се намират почти навсякъде. За крема сиренето са ви нужни сурово кашу, малко прясно изцеден лимонов сок, ябълков оцет, сол и вода. В следващите редове ще ги разгледаме по-подробно.

Кашу

Основната съставка на веган крема сиренето е кашу. Специално в тази рецепта няма с какво друго да го замените. Задължително е да го накиснете във вода и да престои поне 2-3 часа. Колкото по-дълго се кисне, толкова по-лесно ще го пасирате и сиренето ще стане по-кремообразно.

Хранителна мая

Хранителната мая обогатява вкуса на крема сиренето и му помага да придобие вкус наподобяващ този на млечно крема сирене. Може да го приготвите и без нея, но това ще даде леко отражение във вкуса.

Хранителна мая вече се предлага във всички био и здравословни магазини, както и в някои от големите търговски вериги. Може да си закупите и онлайн. В моите рецепти използвам хранителната мая на Биония, която може да поръчате от техния сайт с 10% остъпка, като използвате промокод Stan10.

кашу лимонов сок оцет продукти за веган крема сирене

Лимонов сок и ябълков оцет

Лимоновият сок и ябълковият оцет са също толкова важни за приготвянето на вкусно веган крема сирене. Техният кисел вкус много добре се комбинира със сладникавия такъв на кашуто. В зависимост от вашите предпочитания може да намалите или увеличите тяхното количество.

Вода

Водата е необходима, за да може кашуто да се смели до гладка паста. Посредством количеството вода може да регулирате гъстота на крема сиренето според вашия вкус. Добавяйте водата на малки части, за да не се окаже, че сте добавили прекалено много и вместо крем за мазане да получите смути.

веган крема сирене от кашу

Начин на съхранение

Крема сиренето от кашу издържа в хладилник до 4-5 дни. Съхранявайте го в добре затворен стъклен буркан. Също така, може да го замразите. Издържа около 2 месеца във фризер. Преди консумация го оставете за 24 часа в хладилник, за да се размрази.

Подобни рецепти за кремове за мазане

здравословен пастет от кашу
веган крема сирене от кашу

Веган крема сирене от кашу

Вкусно веган крема сирене от кашу, което ще впечатли и най-големите скептици. То е с ниско съдържание на въглехидрати и много лесно и бързо за приготвяне.
5 от 1 оценка
Cook Time 5 mins
часа за накисване на кашуто 8 hrs
Total Time 8 hrs 5 mins
Servings 4 порции

Ingredients
  

  • 150 г сурово кашу
  • 60 мл вода
  • 1 с.л. хранителна мая
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. ябълков оцет
  • 2/3 ч.л. сол или на вкус

Instructions
 

  • Накиснете кашуто за няколко часа във вода. Най-добре за една нощ.
  • След това го отцедете и измийте добре.
  • Сложете кашуто в купата на блендера.
  • Прибавете останалите продукти.
  • Включете блендера. С помощта на буталото разбърквайте сместа докато се получи гладък крем. Ако е необходимо спрете блендера и оберете сместа по страните на купата. Ако блендера ви няма бутало, пускайте и спирайте уреда, за да разбъркате продуктите. 
Tried this recipe?Let us know how it was!

Хареса ли ви тази рецепта?

Хареса ли ви рецептата за веган крема сирене от кашу? Споделете я с близки и приятели, за които също би представлявала интерес.


Последвайте ме във FacebookInstagram и се абонирайте за седмичния ми бюлетин, за да сте винаги информирани за най-новите рецепти и статии в Know How To Cook.

Още рецепти

Лимонено пиле с куркума

Станка Стоянова

Постен гювеч в глинен съд

Tanya

Безглутенови палачинки с банан и бадеми

Станка Стоянова

Оставете коментар

Оцени рецептата




*С попълването на тази форма, Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат съхранявани и управлявани от този сайт.

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече