fbpx
Instant Pot Duo Whisper Quiet

На 25 декември празнуваме Рождество Христово, наричан още Коледа. Това е първият ден, след постите, в който се ядат животински продукти. След като споделих с вас няколко идеи за меню за Бъдни вечер, редно е да отдадем заслуженото внимание и на коледното меню. Отново ви предлагам няколко варианта на меню за Коледа, за да има по нещо за всеки вкус.

Във всяко меню съм включила различен набор от основни ястия, салати, предястия, и един десерт, защото традицията повелява трапезата да бъде богата и разнообразна, защото се чества раждането на Исус. Може да ги използвате като вдъхновение или да ги следвате изцяло. Изборът оставям на вас. Съобразете броя на ястията, които ще приготвите и поднесете, според гостите, които очаквате.

Традиционно коледно меню

Вариант 1

Вариант 2

Вариант 3

Нисковъглехидратно меню за Коледа

Вариант 1

Вариант 2

Вариант 3

Модерно меню за Коледа

Вариант 1

Вариант 2

Вариант 3

Рецептите, които съм подбрала и включила във всички менюта, не съдържат глутен и млечни продукти. Изключение прави млечният сос, който е описан в рецептата за зелеви сарми с кайма и ориз, но той не е задължителна част от нея.

Макар през последните години фокусът на Know How To Cook да е върху безглутенови и безмлечни рецепти, приятелите и читатели на блога са разнородни, с различни хранителни режими и предпочитания. Затова за онези които нямат глутенова или лактозна непоносимост, предлагам още няколко рецепти, които може да добавят към празничното коледно меню:

Тъй като Коледа не е същата без кутия-две домашно приготвени сладки и бисквитки, вижте тук няколко вкусни и интересни идеи за безглутенови коледни сладки.

Колекция от рецепти с коледни сладки

Хареса ли ви тази статия? Споделете я с ваши близки и приятели. Последвайте ме във Facebook и Instagram, за да научавате първи за най-новите рецепти и статии в Know How To Cook.

Още рецепти

Амарети – италиански бадемови сладки

Станка Стоянова

Коледни медени звезди (без глутен)

Станка Стоянова

Задушени свински гърди с червено вино

Tanya

Оставете коментар

*С попълването на тази форма, Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат съхранявани и управлявани от този сайт.

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече