Бърза сладоледена торта

Share
Бърза сладоледена торта
Оцени рецептата

Идеята за тази торта видях преди около 2 месеца при “Сладката Лорейн”. Допадна ми, че се приготвя буквално за 5 минути. Отидох до магазина, купих нужните продукти и я направих. От тогава се каня да я покажа и на вас, но времето винаги ме притиска.
Рецептата търпи всякакви импровизации, а количествата зависят от големината на купата, която ще използвате. Ако разполагате с повече свободно време, може да си приготвите сами рулата и сладоледа. Ако ли не – просто отидете до магазина, подберете качествени продукти, сглобете тортата, докато тече поредната рекламна пауза по време на любимия ви сериал, и зарадвайте близките си.

Необходими продукти: (за купа с обем 1,5л)

2 шоколадови рула
1000-1250 мл ванилов и шоколадов сладолед
плодове за гарниране

Начин на приготвяне

Оставяме сладоледа на стайна температура за около 1-2 часа, за да се разтопи. Застиламе вътрешността на подходяща купа (за предпочитане стъклена или метална) с фолио за свежо съхранение. Нарязваме рулата на шайби с дебелина около 1 см. Подреждаме парчетата плътно едно до друго и изсипваме разтопения сладолед. Покриваме купата с фолио за свежо съхранение и я прибираме за няколко часа във фризера, за да стегне отново сладоледа.

Когато дойде време за сервиране, изваждаме купата от фризера. Изваждаме тортата от купата, отстраняваме фолиото и нарязваме на парчета. Ако не може да извадим тортата, може да потопим за секунди купата в гореща вода или да я оставим за няколко минути на стайна температура, за да се отпусне.

Гарнираме тортата с пресни плодове и поднасяме.

Подкрепете ме

Щастлива съм да споделя, че за първа година съм номинирана в “Годишните награди за кулинарни блогове” на Blogovoditel. Категорията, разбира се е “Здравословни рецепти”.

 

Здравословното хранене понякога е трудно да бъде дефинирано, най-малко защото за всеки то носи различно послание и смисъл. Вярвам, че всеки от нас трябва да намери своята истина. (Може да прочетете тук философията ми.) Моята цел е да ви покажа, че здравословната и полезна храна е интересна, предизвикателна, вкусна и с достъпни познати продукти. Най-важното всеки може да я приготви у дома.

 

Ако сте приготвяли и опитвали моите рецепти и желаете да ме подкрепите, може да го направите като гласувате за наградата на публиката. Гласуването става само след регистрация в сайта на Блоговодител. Благодаря!

Newsletter

You Might Also Like

6 Коментара

 • Отговор
  Гергана Лазарова
  July 5, 2013 at 21:50

  Таничка, сигурно Лорейн е взела идеята от нашата Лео от бг-мама. 🙂 Тортата определено е ефектна, много красиво си я поднесла!
  Аз съм приготвяла само шоколадовата с рула, но не и замразен вариант. Ето с какво ще изненадам някой път, благодаря за идеята.
  Поздрави и хубава вечер! 🙂

 • Отговор
  tillia
  July 5, 2013 at 23:37

  Наистина бързо се прави, а и е оригинална!
  Танче, поздрави , усмихнати и слънчеви празнични дни!

 • Отговор
  traiana
  July 6, 2013 at 14:22

  Чудесна е станала! Правила съм я с крем, но това е много по-лесно:)

 • Отговор
  Candy
  July 8, 2013 at 06:59

  Чудесна сладоледена бомба! Много вкусна, бърза за приготвяне и много изкусителна! Прекрасна нова седмица, Танче!

 • Отговор
  Роси
  July 8, 2013 at 11:03

  Супер торта,Танче!Идеална за юлските жеги!Другият път като сервираш свирни,много съм бърза! 🙂
  Хубава юлска седмица,мила!

 • Отговор
  Tanya
  July 8, 2013 at 20:40

  Гери, вече нищо не може да ме учуди 🙂 Аз пък не съм я пробвала във варианта с крем въпреки че е доста популярна.

  Роси, винаги си добре дошла!

  Благодаря на всички, че се отбихте да се разхладим виртуално с по парче сладоледена торта!

  Успешна и усмихната седмица!

 • Вашият коментар

  Share
  Share