Пирожки

Share
Пирожки
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 яйце
2 ч.ч. брашно
1 к.ч. кисело мляко
200 г сирене

1 ч.л. сода за хляб
сол
захар
олио за пържене

Начин на приготвяне

Содата за хляб се загасява в киселото мляко и се прибавя към яйцето и натрошеното сирене. Сместа се разбърква добре и към нея постепенно се прибавя брашното до получаване на лепкаво тесто. С намазнени ръце се оформят пурички с дебелина на палец. Пържат се в силно сгорещо олио. Препоръчвам предварително да се оформят всички пурички и след това да се пристъпи към пърженето.

Рецептата е на Марито

Подкрепете ме

Щастлива съм да споделя, че за първа година съм номинирана в “Годишните награди за кулинарни блогове” на Blogovoditel. Категорията, разбира се е “Здравословни рецепти”.

 

Здравословното хранене понякога е трудно да бъде дефинирано, най-малко защото за всеки то носи различно послание и смисъл. Вярвам, че всеки от нас трябва да намери своята истина. (Може да прочетете тук философията ми.) Моята цел е да ви покажа, че здравословната и полезна храна е интересна, предизвикателна, вкусна и с достъпни познати продукти. Най-важното всеки може да я приготви у дома.

 

Ако сте приготвяли и опитвали моите рецепти и желаете да ме подкрепите, може да го направите като гласувате за наградата на публиката. Гласуването става само след регистрация в сайта на Блоговодител. Благодаря!

Newsletter

You Might Also Like

2 Коментара

 • Отговор
  Анонимен
  July 22, 2010 at 09:39

  Моля, рецептите без снимка да бъдат откоригирани в най-кратък срок, тъй като трудно може да се прецени дали си заслужава да се положат усилия за осъществяването им.

  Кочо.

 • Отговор
  Tanya
  August 26, 2010 at 05:09

  Приемам забележката :))) И веднага си пускам тикет, но за съжаление, ще бъде с много нисък приоритет :DDDD

 • Вашият коментар

  Share
  Share