fbpx

12 любими рецепти за 2021

Instant Pot Duo Whisper Quiet

Изпращаме още една година. Година, която мога да опиша като успешна, но и много напрегната. Година на нови предизвикателства, нови партньорства, нови приятелства, нови впечатляващи рецепти и поредната сбъдната мечта. Най-после сбъднах мечтата си сезонният календар да заживее нов живот на хартия и да влезе в стотици български домове.

Благодаря ви, че ме подкрепяте! Благодаря, че приготвяте рецептите ми! Благодаря, че ме каните на трапезата си в най-важните и щастливи за вас мигове! Благодаря за доверието, за разговорите, за уроците! Нека новата година донесе на вас и семействата ви най-вече здраве.

Вече ми стана традиция в края на всяка година да споделям дванадесетте рецепти, които са ви харесали най-много и да чертая планове за следващата. Вашата помощ винаги ми е била много ценна. Затова и тази година ще ви помоля да отделите 2 минути от времето си, за да отговорите на няколко въпроса, които ще ми помогнат да споделям с вас повече вкусни рецепти и полезна информация.

Преди да ви споделя кои са най-четените и харесвани от вас рецепти и статии публикувани през 2021 година, припомнете си кои са били фаворитите ви през 2020, 2019, 2018 и 2017.

Най-четените статии с полезна информация

7. Ревю: Стъклокерамичен плот

6. Ревю: Фурна за вграждане

5. Ревю: Хладилник side by side

4. Ревю: Съдомиялна за вграждане

3. Микробиомен паспорт

2. Кухненските уреди вкъщи

1. 100+ рецепти за здравословна закуска за училище


Топ 12 любими рецепти за 2021

Ето кои са най-любимите ви нови рецепти.

12. Мариновани репички

Маринованите репички са чудесна добавка към сандвичи, салати, бургери и други. Имат приятен сладко-кисел вкус и лека пикантност.

мариновани репички пролетна рецепта

11. Пълнен лук с леща в доматен сос

Един по-различен начин да поднесете наглед скучната леща. Съставките, които използвах за приготвянето на пълнения лук са същите като тези за леща яхния. Може да се поднесе както като основно ястие, така и като предястие.

Пълнен лук с леща в доматен сос

10. Веган тарт с ягоди и касис

Впечатляваща визия, фин и свеж вкус. Този десерт е просто магия. На пръв поглед изглежда сложен за приготвяне, но не са ви нужни специални умения, за да изненадате любим човек с него. Без глутен и без животински продукти.

Безглутенов тарт с ягоди и касис, веган freeze dried

9. Безглутенов сладкиш със смокини

Този сладкиш със смокини има много нежна текстура, приятен ядков вкус, пиперливи нотки канела и деликатна сладост. Може да го приготвите и с други плодове. Чудесен е с круши, сини сливи, кайсии, праскови и други.

Безглутенов сладкиш със смокини

8. Крем супа от царевица и карфиол

Лесна и много вкусна крем супа, която може да приготвяте целогодишно, като използвате замразени или консервирани зеленчуци. Подходяща е за лек обяд или вечеря. Гарнирайте я с хрупкав бекон, чоризо или пилешки късчета, за да я направите по-питателна.

Крем супа от царевица и карфиол с хрупкав бекон

7. Лешниково-шоколадов крем

Ако обичате шоколад и лешници, този крем ще ви очарова. Нежната сладост на лешниците приятно контрастира на горчивината на шоколада. Лесен за приготвяне, но с ефектен външен вид. Без глутен и без млечни продукти. Приготвя се само с 4 продукта.

Крем с лешници и шоколад, без глутен и млечни продукти

6. Хрупкави пръчици от тиквички в еър фрайер

Чудесни като предястие или гарнитура, тези хрупкави тиквички са любима лятна храна. Добавете голяма купа салата и вечерята е готова. Могат да се приготвят както в еър фрайер, така и във фурна.

Хрупкави пръчици от тиквички в еър фрайер

5. Безглутенов кекс с тиква и мед

Мек и сочен кекс с тиква, който ухае невероятно на мед и канела. Не съдържа глутен, млечни продукти и рафинирана захар.

Безглутенов кекс с тиква и мед

4. Руло от леща

Любимо постно ястие, което впечатлява с визия и вкус. Богатството от вкусове на рулото от леща впечатлява дори и най-големите скептици.

постно руло от леща, тип веган руло Стефани

3. Сурова плодова торта

Хрупкав кокосов блат, нежен бананов крем с лимонови нотки и цитрусово желе, под което са скрити пресни сезонни плодове. Тази зимна торта е много свежа.

Сурова плодова торта с портокали и банани

2. Шоколадов тарт без глутен

Богатият шоколадов вкус на този тарт гали небцето. Ако сте шокохолик, ще останете очаровани. Подходящ за хора, които не консумират глутен и млечни продукти.

Безглутенов шоколадов тарт

1. Бананови палачинки

Банановите палачинки са наглед лесни за приготвяне, но перфектните палачинки си имат някои тънкости. Приготвят се само с 3 продукта за 15 минути.

Бананови палачинки

Благодаря предварително за отделеното време за попълване на анкетата.

Още рецепти

Varna Restaurant Week

Станка Стоянова

Пълнени домати на фурна с хлебни трохи и сирена

Станка Стоянова

12 любими рецепти за 2020

Станка Стоянова

Оставете коментар

*С попълването на тази форма, Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат съхранявани и управлявани от този сайт.

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече