fbpx

12 любими рецепти за 2020

Instant Pot Duo Whisper Quiet

2020 беше странна година. Година изпълнена с очакване, копнеж, страх, сбъднати мечти, промени, щастие. Годината, в която гушнах малкото ми момче за първи път.

Благодарна съм, че въпреки трудностите, повярвах в себе си и първата ми колекция от карти с рецепти е факт! Благодарна съм, че семейството ми повярва в мен и ми помага да сбъдвам мечтите си!

Благодарна съм, че имам вас и вашата подкрепа! Благодарна съм, че ежедневно се доверявате на рецептите ми, и в делник и в празник! Know How To Cook отдавна не е просто електронен тефтер с рецепти, а е място за вдъхновение. Място, където ще откриете разнообразни рецепти за цялото семейство.

Благодарна съм, че през 2020 успях да споделя с вас 38 нови рецепти и 14 статии със съвети, трикове и полезна информация.

Днес, в последния ден от годината, отново е време за традиционната ми класация (припомнете си 2017, 2018, 2019) на 12-те най-харесвани от вас рецепти. В този списък попадат само рецептите публикувани през 2020. Този път към тях ще добавя и топ 7 на най-четените статии с полезна информация и съвети.


Топ 7 статии със съвети и полезна информация за 2020

7. От къде да купя безглутенов хляб?

6. Как да оптимизираме разходите за храна?

5. Какво да сготвим с малко продукти?

4. Как да приготвим бадемово брашно?

3. Кои храни съдържат глутен

2. Планиране на седмично меню

1. Блендер, чопър или кухненски робот – какво да изберем?


Топ 12 любими рецепти за 2020

12. Чиа пудинг с райска ябълка

Много нежен пудинг с чиа и райска ябълка, който се приготвя много бързо. Подходящ както за закуска, така и за десерт или следобедно похапване. Има деликатен сладък вкус без добавени подсладители. Не съдържа глутен и/или млечни продукти.

Чиа пудинг с райска ябълка и кокосово мляко

11. Безглутенови шоколадови гофрети

Гофретите са прекрасна здравословна семейна закуска, с която да зарадвате близките си през уикенда. Тези са с наситен шоколадов вкус, без глутен и без млечни продукти. Може да ги поднесете с пресни плодове според сезона, домашен течен шоколад, сладко, мед.

Семейна закуска - шоколадови гофрети без глутен, без млечни продукти

10. Картофени кюфтета със спанак

Зеленчуковите кюфтета са чудесна идея за безмесен обяд или вечеря. Подходящи са и за кутията с храна за училище или офиса, защото са вкусни както топли, така и студени.

Картофени кюфтета със спанак

9. Царевичен хляб с печени чушки

Закуската обикновено е предизвикателство за всеки, който е изключил глутена от менюто си. Този безглутенов царевичен хляб с печени чушки и магданоз се приготвя много лесно и е чудесен за вкусен старт на деня. Добавете към него любим пастет за мазане и свежи сезонни зеленчуци.

Царевичен хляб с печени чушки - без глутен, без млечни продукти

8. Безглутенова содена питка без месене

Лесна и бърза за приготвяне тази содена питка е мека, с приятна текстура и леко сладък вкус. Без глутен, без млечни продукти. Има запазено място не само на трапезата за Бъдни вечер, а и когато ви тряба лесна рецепта за безглутенов хляб.

Рецепта за содена питка без глутен и без месене

7. Веган пастет от слънчогледови семки

Този вкусен пастет от слънчогледови семки с копър и чесън е идеална разядка, която да поднесете на парти. Добавете нарязани на пръчици чушка, морков, краставица, стръкове целина. Толкова е просто. Чудесен е и за закуска, намазан върху филия или крекери.

Веган пастет от слънчогледови семки

6. Салата от варено цвекло с копър и чесън

Семпло, а толкова вкусно. Може да се приготви в по-голямо количество и да се съхранява в хладилник.

Салата от варено цвекло

5. Селски пай

Селският пай е ястие от английската кухня, което много наподобява нашата мусака. Това е вкусно семейно ястие с богат вкус, което ще ви очарова от първата хапка.

Селски пай - алтернатива на овчарски пай

4. Бързо маринован лук

Маринованият лук е щипката магия, от която се нуждае всяка салата. Суровият лук не е по вкуса на всеки, но след мариноване се превръща в неустоимо вкусна и изкушаваща храна.

Маринован лук

3. Вегетарианска безглутенова пица с песто

Самото споменаването на думата пица, кара много хора да започват да слюноотделят. Пицата заслужено се нарежда сред любимите храни на малки и големи. Тази е с прекрасен безглутенов блат, не изисква месене и може да бъде гарнирана с продукти по ваш вкус.

Лесна нисковъглехидратна пица без глутен

2. Пица с блат от червена леща

Звучи необичайно, но червената леща се оказа чудесен блат за пица. Приготвя се лесно, без месене, без мая и без глутен. Пробвайте, ако все още не сте.

Вкусна безглутенова пица с блат от червена леща тиквички и гъби

1. Безглутенов веган шоколадов кейк

Кой би отказал парче шоколадов кейк? Този е с наситен шоколадов вкус, приятна сладост и сочна, дори леко влажна текстура, много наподобяваща тази на брауни.

Безглутенов веган шоколадов кейк

Още рецепти

Меденки с тиква (без глутен, без лактоза, палео)

Станка Стоянова

Камби с медено-чеснов дресинг

Станка Стоянова

Моят микробиомен паспорт

Станка Стоянова

Оставете коментар

*С попълването на тази форма, Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат съхранявани и управлявани от този сайт.

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече