fbpx

Чиа пудинг с райска ябълка

Instant Pot Duo Whisper Quiet

Когато животът ти поднесе цяла кофа с райски ябълки започваш да се чудиш какво да приготвиш с тях. Първият ми избор, разбира се, беше суровата торта с райски ябълки. Днес ще ви споделя как да си приготвите чиа пудинг с райска ябълка.

Чиа пудинг с райска ябълка

Райските ябълки са в сезона си през зимните месеци и са чудесен източник на много витамини, минерали. Те са изключително вкусни, макар много хора да подхождат скептично към тях. Богати са на захари и са много сладки. Чудесни за директна консумация. Идеални са за подслаждане на различни кремове, смутита и за приготвяне на различни десерти.

Чиа пудингът с райска ябълка е много нежен и с деликатен сладък вкус. Не съдържа добавена рафинирана захар, глутен и/или млечни продукти. Подходящ е както за закуска, така и за подкрепително хранене. Приготвянето му е изключително лесно и отнема само 5-10 минути. След това са му нужни още поне 15-тина минути, за да може семенцата чиа да набъбнат. За да си спестите чакането може да приготвите чиа пудинга вечерта, да го приберете в хладилника и сутринта закуската е готова.

Лесен крем с райска ябълка

Какви продукти са необходими за приготвяне на чиа пудинга?

За да приготвите чиа пудинг с райски ябълки са ви нужни само 5 продукта – кокосово или друго растително мляко, малко чиа семена, 3-4 добре узрели райски ябълки и лъжица кокосово масло. Може да добавите и малко парче джинджифил, ако харесвате вкуса му. Придава деликатна пикантност на пудинга.

Поставяте млякото, райските ябълки и разтопеното кокосово масло в блендер и смилате до еднородна смес. Добре е всички продукти да са със стайна температура. Ако използвате кокосово мляко и то се е втвърдило, затоплете го за кратко на котлона. Към получената смес прибавете чиа семената и разбъркайте. Накрая разпределете всичко в подходящи купички и приберете в хладилник, докато стегне. Може да го съхранявате около 2-3 дни в хладилника.

Чиа пудинг с кокосово мляко и райска ябълка
Чиа пудинг с райска ябълка и кокосово мляко

Чиа пудинг с райска ябълка

Все още няма оценки
Prep Time 5 mins
Cook Time 2 mins
Total Time 7 mins
Servings 2 порции

Ingredients
  

  • 180 мл кокосово мляко
  • 250 г райска ябълка 3-4 броя
  • 20 мл разтопено кокосово масло
  • 2 с.л. чиа
  • тънък резен джинджифил по желание

Instructions
 

  • Измийте райските ябълки. Обелете ги или изгребете с лъжичка месестата им част. Сложете ги в блендер.
  • Прибавете към тях кокосовото мляко, предварително леко затоплено, разтопеното кокосово масло и джинджифила.
  • Пасирайте всичко, докато се получи гладка смес. Прехвърлете готовата смес в друг съд, за да ви е по-лесно да разбъркате чиа семената.
  • Прибавете чиа семената и разбъркайте с лъжица, докато се разпределят равномерно в сместа.
  • Разпределете в подходящи купички или чаши.
  • Приберете ги в хладилник за една нощ или няколко минути, в зависимост от това кога ще ги консумирате.
  • Преди сервиране може да гарнирате чиа пудинга с още райска ябълка.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Още рецепти за лесни плодови кремове:

Споделете рецептата за чиа пудинг с райска ябълка с близки и познати, на които идеята би им харесала. Последвайте ме във Facebook и Instagram, за ежедневна доза вдъхновение. Там ще откриете още вкусни идеи, дневните ми менюта, непубликувани рецепти и ще надникнете “зад кулисите”.

Искате първи да получавате най-новите статии и рецепти? Aбонирайте за седмичния ми имейл бюлетин. В него ви очакват вкусни и здравословни рецепти, статии с полезна информация, новини и предстоящи събития.

Още рецепти

Фаршировани яйца с авокадо и копър

Станка Стоянова

Как да приготвим броколи?

Станка Стоянова

Маслени бисквитки

Tanya

Оставете коментар

Оцени рецептата




*С попълването на тази форма, Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат съхранявани и управлявани от този сайт.

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече