fbpx

Ревю: Instant Pot Pro Crisp 7,6l

Instant Pot Duo Whisper Quiet

Няколко мултикукъра вече са минали през моята кухня, но въпреки това бях много развълнувана да се докосна до Instant Pot Pro Crisp 7,6l.

Имам едногодишен опит с Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid 6,2l (вижте подробното ми ревю), а преди него с Instant Pot Duo Crisp и Instant Pot Duo (ревю). Затова бях много любопитна с какво може да ме впечатли Instant Pot Pro Crisp и дали може да измести Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid от сърцето ми.

Готвих, пекох, опознахме се добре и е време да ви споделя какви са впечатленията ми от него.

Instant Pot Pro Crisp

Какво е Instant Pot Pro Crisp?

Със своя стилен черен дизайн, Instant Pot Pro Crisp, привлича вниманието още в първия миг.

Instant Pot Pro Crisp е най-високият клас комбиниран мултикукър. Той успешно може да замести няколко други кухненски уреда, включително еър фрайър. Оборудван е с два капака – един за готвене под налягане и един капак с нагревател за готвене с горещ въздух.

Може да избирате от 11 програми за готвене – готвене под налягане, бавно готвене, сотиране, sous vide, готвене с горещ въздух, печене на месо или печива, гриловане и дехидратиране. Управлението е лесно и се осъществява чрез основен бутон, който може да се натиска и върти, за да регулирате времето за готвене, температурата или нивото на налягане в зависимост от избраната програма.

Едно от най-големите предимства на комбинираните мултикукъри е, че в тях може да сготвите ястия, които се нуждаят от варене и запичане, от началото до края само в един уред. Без да местите ястието от тенджера в тава, от котлона във фурната. Може да сготвите мусака, пиле с ориз, пиле с картофи, постен гювеч и още куп вкусни ястия само в един уред, в един единствен съд, само за броени минути.

Instant Pot Pro Crisp е проектиран така че да може да се охлажда по-бързо от други модели с помощта на специална приставка за бързо охлаждане Quick CoolTM Tray. Тя може да намали времето за охлаждане с до 50-70%. Нямам впечатления дали това е така тъй като приставката се купува отделно, а в момента не е налична.

Модерният сензорен екран, плавният циферблат и двойните контролни панели тук правят Pro Crisp лесен за очите и лесен за използване. Потребителите могат просто да натиснат дисплея за температура и време, за да контролират някоя от тези функции, след което да използват диска, за да регулират според нуждите. Веднъж включен, екранът удобно показва фазата на нагряване, в която се намира съдът (предварително загряване, готвене или затопляне), и има удобен таймер за обратно отброяване за зареждане. Гореспоменатите двойни панели улесняват проследяването кой капак да използвате за дадена настройка:

Какъв е капацитетът му

Instant Pot Pro Crisp е с капацитет 7,6л. и е достатъчен за приготвяне на поне 10-12 порции едновременно. Идеален за големи семейства или такива, които готвят едно ястие за няколко хранения. Незаменим помощник за приготвяне на големи парчета месо, варене на цяло пиле или костен бульон.

Имайте предвид, че използваемият обем при готвене под налягане е 5 литра. Максималният му обем може да бъде използван на програма Saute, Slow Cook и Steam.

От какъв материал е изработен вътрешния съд за готвене

Както всички останали модели мултикукъри и комбинирани мултикукъри Instant Pot, вътрешният съд за готвене е изработен от висококачествена стомана. Има плоско, удароустойчиво трислойно дъно и може да се използва и върху стъклокерамичен, индукционен и газов котлон или във фурна до 232 °C.

Както знаете, стоманата е един от най-безопасните материали за готвене, освен това е и един от най-издръжливите. Няма нужда да се притеснявате, че по невнимание може да надраскате повърхността й, както при керамичните или тефлонови съдове.

От какъв материал е изработена кошницата за готвене с горещ въздух

Кошницата за готвене с горещ въздух е с керамично покритие без BPA/PFOA/PTFE.

Instant Pot Pro Crisp

Програми

Instant Pot Pro Crisp има 11 програми. Те са удобно разпределени в два панела за лесно проследяване кой капак за коя програма да използвате. От лявата страна са разположени програмите, при които се използва капака за готвене под налягане, а от дясната – тези, за които е нужно да се постави запичащия капак.

Дори и случайно да поставите грешния капак, няма повод за притеснения. Уредът ще сигнализира със звуков сигнал и съобщение на дисплея и ще ви помоли да коригирате грешката.

Програми за готвене с капака за готвене под налягане

Saute (Сотиране)

Програма Saute е подходяща за запечатване на месо, сотиране на зеленчуци, къкрене, редуциране и сгъстяване на сосове. Може да я използвате и за готвене на ястия, все едно готвите на обикновен котлон.

Едно от неудобствата на Duo Crisp е, че програма Saute има само две степени на работа – Low и High. При Pro Crisp обаче има няколко температурни нива, което е много удобно. Освен Low и High има още 6 нива на температурата, между които може да избираме.

Първата стъпка при голяма част от рецептите, които приготвям за семейството ми е именно сотиране, задушаване на зеленчуци или запечатване на месо. С Pro Crisp това е много по-удобно сравнено с Duo Crisp или Ultimate lid, защото дъното на вътрешния съд е плоско и мазнината се разпределя равномерно. Няма нужда да придържам с една ръка вътрешния съд, за да не се върти, докато разбърквам храната. И най-вече не се налага да жонглирам между Low и High, както при Duo Crisp, за да се поддържа нормална температура, която не е нито прекалено висока, нито прекалено ниска за сотиране.

Pressure Cook (Готвене под налягане)

Програма Pressure Cook е тази, благодарение на която може за броени минути да имате готово ястие. Тази програма използва пара под налягане, за да приготви храната бързо и равномерно, а резултатът е вкусно ястие.

Предлага избор между две нива на налягане – ниско (Low) и високо (High) налягане. Нивото на налягане контролира температурата на готвене. Съответно в режим Low Pressure/Ниско налягане (35-55 kPa) имаме по-ниска температура на готвене. Използва се най-често, когато готвим деликатни храни като риба, морски дарове, нежни зеленчуци, като броколи, карфиол, тиквички.

Режим High Pressure/Високо налягане ( 65 – 85 kPa ) поддържа по-висока температура на готвене и е подходящ за готвене на всякакви видове месо, варива, зърнени храни, овесени ядки, костен бульон, различни ястия и зеленчуци като картофи, моркови, цвекло и други.

Slow Cook (Бавно готвене)

Програма Slow Cook поддържа две нива на температурата – Low (ниска) и High (висока). Програмата се използва за бавно готвене на различни храни на ниска температура за дълъг период от време. Сложете всички необходими продукти в уреда, настройте таймера и отидете на работа. Когато се приберете вкъщи ще имате перфектно сготвени ребра, свински джолан или дърпано телешко за вечеря. Бавното готвене е подходящо за приготвяне и на различни яхнии. Често се използва и за приготвяне на костен бульон.

Sous Vide (Су вид)

Sous vide е метод за готвене, при който храната се поставя в специална вакуумнозатваряща се торбичка, а след това се потапя във вода. Готвенето се осъществява на много ниска температура и за продължително време. Методът най-често се използва за приготвяне на месо или риба. Резултатът е нежно, сочно и много вкусно месо. Pro Crisp позволява прецизно да регулирате температурата на готвене, а температурният диапазон е от 25 до 95°C.

Steam (Готвене на пара)

Искате да приготвите зеленчуци или риба на пара? Pro Crisp се справя без проблем и с тази задача. Програмата работи без налягане, точно като стандартна тенджера за готвене на пара. Уредът работи при 100 °C, а вие може да контролирате времето за готвене, което може да е от 1 до 30 минути.

Програми за готвене със запичащия капак

Instant Pot Pro Crisp 7,6l е единственият уред от този тип на пазара, който може да пече при температура до 232 градуса. За всяка от програмите имате възможност прецизно да регулирате времето и температурата на готвене.

Air Fry (Пържене с горещ въздух)

С програма Air Fry в Pro Crisp може да приготвите хрупкави пържени картофки, пилешки крилца, кюфтенца, наденички, филенца и други вкусотии. Благодарение на горещия въздух, храната ще има хрупкава коричка, като използвате съвсем малко мазнина.

Roast

Програма Roast е подходяща за печене на различни видове месо, както и на някои зеленчуци.

Bake

Програма Bake се използва за печене на различни сладкиши, кексове, мъфини и други тестени изделия.

Grill

Температурата по подразбиране е настроена на максималните 232 градуса и не може да се регулира. Програмата е подходяща за гриловане на различни меса, зеленчуци, сандвичи и други.

Dehydrate

Програма Dehydrate превръща уреда в дехидратор, в който може да изсушите плодове или зеленчуци на чипс, ядки и други. Можете да избирате температура в диапазона от 41 до 74°C. Вентилаторът, който задвижва топлия въздух, работи на ниска степен и нивото на шум е много ниско. Единственият й недостатък е, че може да се ползва за малко количество храна. Ако искате да изсушите по-голямо количество, трябва да го направите на няколко пъти. Тъй като сушенето отнема часове, няма да можете да използвате уреда.

Моят опит с Instant Pot Pro Crisp

Тест на програмите с капака за готвене под налягане

От 3 години готвя ежедневно в мултикукър и един нов уред няма с какво толкова да ме изненада. След като направих водния тест и прочетох инструкциите за употреба, започнах да готвя в него ежедневно, всичко което готвя по принцип за моето семейство.

Варих костен бульон, борш с телешко, пуешки бутчета, различни зеленчуци, кестени, супи, киноа, нахут и леща, паста и овесени ядки за децата. Готвих най-различни яхнии, както и любимия ни ориз със зеленчуци. Instant Pot Pro Crisp се справи безупречно с всички.

Тъй като вкъщи хапваме доста, аз съм на специален хранителен режим по здравословни причини, често се налага да готвя различни ястия за мен и за семейството ми. Няколко пъти през този период включвах и Ultimate Lid, за да ми помага в готвенето.

Нямаше как да не забележа, че Instant Pot Pro Crisp загрява по-бързо от Ultimate Lid. Ако ви е първи уред, няма как да го усетите, но ако преди това сте използвали друг модел, определено ще ви направи впечатление.

За да съм сигурна, че не се заблуждавам, сложих 500 мл вода в двата уреда, избрах програма Pressure Cook / High Pressure и започнах да засичам за колко време всеки от тях ще загрее (т.е. колко е дълга Preheating фазата). Може би тестът ми не е съвсем акуратен, защото Instant Pot Pro Crisp е с по-голям обем от Instant Pot Ultimate Lid. Резултатът от теста обаче беше категорично в полза на Instant Pot Pro Crisp, който беше с почти 3 минути по-бърз от Ultimate Lid.

Тест на програмите, които използват запичащия капак

Подходих много предубедено към еър фрайър кошницата. Чувала съм и съм чела негативни отзиви за нея. Направих собствено проучване, при което се оказа, че хора се оплакват, че храната полепва по кошницата, но има и такива, при които това не е така.

За да тествам кошницата и запичащия капак, приготвих някои от любимите ни храни, които обичайно пека в еър фрайъра. Моят модел е Instant Vortex Plus Dual Clear Cook 7,6l.

Пържени картофи

Първата избрана храна естествено бяха „пържени“ картофки. Подготвих ги както обикновено. Обелих ги, измих ги и ги отцедих. След това ги нарязах на пръчици, подсуших ги старателно с кухненска салфетка и след това ги намаслих с разтопена свинска мас (най-често за картофи използвам патешка или свинска мас). Поставих еър фрайър кошницата в Instant Pot Pro Crisp, поставих запичащия капак и избрах програма Air Fry. Зададох време за готвене 17 минути при температура 193С.

Изчаках уредът да подаде звуков сигнал, че е загрял и мога да сложа храната. Сложих картофите в кошницата, поставих капака и зачаках. Когато прозвуча звуковия сигнал за обръщане/разбъркване на храната, отворих капака и разбърках картофите. Нямаше залепнали. Поставих обратно капака.

След изтичане на времето, което бях задала, добавих още 3 минути, защото картофите не бяха достатъчно златисти за нашия вкус. Това се дължи на факта, че нагревателя е по-далеч от храната, сравнено с еър фрайър. Финалният резултат, макар и с няколко минути повече, беше чудесен. Хрупкави картофи, съвсем същите като тези от еър фрайъра. Тук е важно да отбележа, че е много важно и какъв сорт картофи използвате. Не всички са подходящи. За перфектни хрупкави картофки, винаги използвам сорт „Пикасо“. Ще го познаете по розовите „очички“. Ще го откриете на пазара. Във веригите не съм виждала да се предлага такъв.

Още няколко пъти пекох картофи в Pro Crisp и резултатът беше чудесни картофки. Недостатък за мен е сравнително малката вместимост на кошницата. За нашето четиричленно семейство, са нужни поне 3 кошници с картофи. Кошницата не бива да се препълва. При препълване горещият въздух не може да циркулира добре около храната (важи за всеки еър фрайър), в резултат на което тя не може да се сготви равномерно и храната в средата остава недобре изпечена.

Имайте предвид, че колкото повече храна има в кошницата, толкова повече време е нужно за изпичането й.

Кюфтета

Кюфтетата са друг храна, която често приготвям в еър фрайъра. Приготвих си сама сместа за кюфтетата. Използвах смляно месо смес от телешко и свинско, което овкусих с лук, магданоз и подправки. Не добавям яйца, хляб, галета. Поставих еър фрайър кошницата в уреда. Монтирах капака за запичане и избрах програма Roast.

След звуковия сигнал, който указва, че уреда е достигнал зададената температура, намазах дъното на кошницата с мазнина и подредих кюфтетата. При сигнал за обръщане, отворих капака и с помощта на шпатула обърнах всички кюфтета. Както е видно от видеото, нямаше залепнали. Поставих обратно капака и ги оставих да се доизпекат.

Тъй като кюфтенцата бяха повече отколкото кошницата може да събере, веднага след изваждането на първата партида, сложих втора. Без да мия кошницата от предишното печене. Този път едното кюфтенце съвсем мъничко залепна, но нищо сериозно.

Мъфини

Много често пека мъфини за децата в еър фрайъра , защото са им нужни само 15 минути. За сравнение, същите мъфини във фурната се изпичат за 30 минути. Нямаше как да не опитам да изпека мъфини и в Pro Crisp. Справи се прекрасно и с тази задача.

Направих една доза мъфини и ги сложих да се изпекат на една и съща температура, за едно и също време в три различни уреда – Instant Pot Pro Crisp, Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid и Instant Pot Vortex Plus Dual Crear Cook 7,6l.

Защо го направих? За да сравня как пече всеки един от уредите. Изненадах се много приятно след като изминаха 15-те минути. Всички мъфини изглеждаха еднакво и бяха изпечени съвсем равномерно.

Как да поддържаме еър фрайър кошницата

За да удължите живота на еър фрайър кошницата, според мен трябва да спазвате няколко правила:

  • Винаги я загрявайте предварително. Никога не поставяйте храна в студена кошница.
  • Намажете кошницата с мазнина след като загрее, а след това поставете храната.
  • Намазнявайте храната, когато това е възможно, например при приготвяне на зеленчуци.
  • Никога не накисвайте или обливайте горещата кошница със студена вода. Изчакайте я да се охлади до стайна температура, след което я измийте внимателно с топла вода и веро.
  • Измивайте кошницата на ръка, за да се сигурни, че е добре измита. Макар да е възможно да се измива и в съдомиялна, понякога не всичко се измива добре, а при сушенето остатъците се „запечатват“.
  • Ако след печене, по кошницата са останали следи от храна, измийте я преди да я използвате отново. Така хранителните остатъци няма да се „запечатат“.
  • Не използвайте абразивни пасти, гъби и други измивни средства, които могат да повредят покритието й.

За съжаление, ако веднъж вече кошницата ви е започнала да залепва, не знам дали има начин да бъде възстановена.

Какви са предимствата на Instant Pot Pro Crisp

Ето какво ми хареса в Instant Pot Pro Crisp:

  • Първото нещо, което ме впечатли беше вътрешния съд за готвене, който е със силиконови дръжки. Наглед изглежда незначително, но всички останали модели, които съм използвала досега са били без дръжки. Дръжките улесняват изваждането на съда от уреда. Дори веднага след приключване на готвенето, може с голи ръце да хванете дръжките и да извадите съда. Не са ви нужни ръкави или кърпа, както при моделите без дръжки. Благодарение на дръжките, вътрешния съд се застопорява и не се върти при разбъркване на храната на програма Saute, както обикновено се случва при моделите без дръжки.
  • Вътрешният съд е с плоско дъно. Макар липсата на плоско дъно при останалите модели, които съм ползвала да не е било проблем за мен, плоското дъно е голямо предимство. Най-вече за сотиране на месо. Мазнината се разпределя равномерно по дъното на съда, а не се събира в неговите краища както е при моделите с леко изпъкнало дъно.
  • Загрява много бързо. Ако не е първият ви мултикукър, веднага ще забележите, че Pro Crisp загрява, респективно вдига налягане, много по-бързо в сравнение с други уреди.
  • Капакът за готвене под налягане е отделен от основния корпус. Позволява да се сваля изцяло и лесно да се почисти. Събира се без проблем под горния ред кухненски шкафове и не е нужно да съобразявате какво е разстоянието между горния и долния ред шкафове в кухнята ви.
  • Капакът може да стои изправен върху корпуса на уреда. Така не се налага да му търсите място по плота, докато сотирате храна в купата или добавяте продукти. Удобен е за хващане, както с лява, така и с дясна ръка.
  • Освобождаване на налягането става посредством плъзгач, който е разположен далеч от клапана за изпускане на налягане, така че няма риск от изгаряне.
  • Парата се освобождава много по-меко, без пръски (за разлика от по-базовите модели мултикукъри) благодарение на капачката за омекотено изпускане на налягането, която разсейва парата. Тя може да се сваля и да се почиства.
  • Голям LED дисплей, който показва както напредъка на готвенето, избраната програма, времето за готвене и времето, което е изминало след приключване на зададената програма и ястието се поддържа топло.
  • Пести електроенергия. Едно от неоспоримите предимства на този тип уреди е, че пестят много електроенергия сравнено с електрически котлон или фурна. С мощност от 1500W, освен, че ще готвите бързо, лесно и вкусно с Instant Pot Pro Crisp, ще използвате много по-малко електрическа енергия. Доказано е със специално проучване, при което са тествани различни уреди.
  • Има функция за отложен старт. Много е удобно, ако искате да сложите храната в уреда, да го настроите, да излезете и той да започне да готви в указано от вас време, за да може храната да е готова, когато се приберете.
  • При затваряне на капака, ключът за бързо освобождаване на налягането, автоматично застава в позиция Seal (запечатване). Това улеснява още повече готвенете и освобождава ума от мисълта „Затворих ли клапана?“ и няма нужда да го правите ръчно.
  • Дори след като програмата е вече стартирала, може да се променят зададеното време за готвене, нивото на налягане и температурата на готвене.
  • Отпред върху корпуса има символ, който показва началната позиция за поставяне на капака за готвене под налягане. Много е удобно, защото няма чудене как да бъде сложен капака.

Какви са недостатъците на Instant Pot Pro Crisp

Instant Pot Pro Crisp e страхотен уред, но и той си има някои недостатъци. Тези недостатъци не са непременно проблем за всеки потребител и зависят от нужните и предпочитанията.

  • Керамичното покритие на кошницата е доста капризно. При неправилна поддръжка, храната започва да залепва по повърхността му.
  • Нуждае се от допълнително място за съхранение. За много хора наличието на два отделни капака е огромно предимство, но за мен е недостатък. Отредила съм специално място на запичащия капак, който използвам по-рядко в един от шкафовете. Ако кухнята ви е малка и не разполагате с много място, преди да изберете уред, помислете имате ли къде да съхранявате аксесоарите, които идват с него.
  • Макар да пече перфектно, той има по-малка вместимост сравнен с еър фрайър с обем 5,7л. Може да е необходимо да изпечете храната на няколко пъти, за да приготвите необходимото ви количество.
  • За хора, които досега не са готвили в мултикукър под налягане, липсата на предварително зададени програми за различни ястия може да е минус. Това може да изисква доста проба-грешка от ваша страна, но уредът идва с подробна инструкция за употреба на български език, а в сайта на Instant Pot ще откриете много изпитани рецепти, с който да започнете. Постепенно ще опознаете уреда, ще свикнете с него и ви уверявам, че предварително зададените програми няма да са ви нужни. Готвя изцяло на ръчни настройки най-различни ястия и изобщо не ми липсват готовите програми.
  • Instant Pot Pro Crisp е най-скъпият модел на Instant Pot, но за мен си заслужава всеки лев, защото може да замести няколко отделни уреда и и предлага доста удобства, с каквито другите модели комбинирани мултикукъри не могат да се похвалят.
  • Заради своя голям капацитет, Pro Crisp тежи близо 12 кг. Проектиран е да стои на плота, така че е доста тежък и е неудобен за прибиране и изваждане, ако планирате да го държите в шкаф. Ако ще си стои на плота, теглото му няма да ви е проблем.

Как се почиства

Pro Crisp, както всички останали уреди на Instant Pot, се почиства много лесно. Вътрешната стоманена купа за готвене, еър фрайър кошницата, както и капакът за готвене под налягане и стоманените аксесоари, могат мият както на ръка, така и в съдомиялна.

Запичащият капак не може и не трябва да се мие под течаща вода или да се поставя в съдомиялна, тъй като ще се повредят електронните части в него. След употреба се оставя да се охлади до стайна температура, след което се забърсва с леко навлажнена кърпа и препарат за съдове. А след това се забърсва още веднъж, само с вода, за да се отстраняват остатъците от сапун.

Аксесоари

Instant Pot Pro Crisp идва със следните аксесоари:

  • Приставка за грил/дехидратиране, която може да използва и за готвене на пара или под налягане на цели картофи, цвекло, моркови или по-едро нарязани зеленчуци. Приставката може да се постави в еър фрайър кошницата за готвене на две нива или за повдигане на храната по-близо до нагревателя.
  • Мултифункционална решетка, която може да се използва както при готвене под налягане, така и при готвене с горещ въздух. Може да се използва самостоятелно или в комбинация с приставката за грил и дехидратиране. Мултифункционалната решетка може да бъде поставена по два начина. Може да се използва за повдигане на храната малко над дъното (най-често при готвене под налягане) или да се постави в позиция, при която храната да бъде по-близо до нагревателя. Върху нея може да поставите цяло пиле, свински джолан или пък цели картофи, батати и други едри зеленчуци.
  • Предпазна подложка, върху която да поставите запичащия капак след употреба. Подложката може да се използва и като капак за съхранение. Поставете капака върху подложката и завъртете. Така може да съхранявате запичащия капак без да се притеснявате, че може да го повредите.
  • Еър фрайър кошница
  • Основа за еър фрайър кошница, която повдига еър фрайър кошницата от дъното на основния съд за готвене, като така осигурява по-добра циркулация на горещия въздух.
Аксесоари, които може да закупите допълнително:
  • Приставка за бързо охлаждане Quick Cool Tray спестява много време. Благодарение на нея времето за естествено освобождаване на налягането може да бъде съкратено с 50-70%. Приставката се пълни с вода, след което се поставя във фризера, за да се замрази. След приключване на готвенето, приставката се поставя на мястото на предпазния капак QuickCool върху капака за готвене под налягане.
  • Стойка за шишчета – Изработена от висококачествена стомана, с тази стойка може да печете до 16 шишчета едновременно. Може да я използвате и за приготвяне на пилешки крилца.
  • Стоманена кошница за готвене на пара и печене – Много удобна за варене на дребни зеленчуци, за печене с горещ въздух на картофи, сладки картофи. Може да замести изцяло керамичната еър фрайър кошница и да превърне вашия Pro Crisp в изцяло стоманен уред за готвене.

Какво може да се готви в Instant Pot Pro Crisp

В Instant Pot Pro Crisp може да приготвите всичко, за което се сетите. Идеален е за приготвяне на супи, яхнии, ястия с варива и месо. В него може да сварите бульон, паста, дори овесени ядки за закуска на децата и мляко с ориз. Бързо може да сварите на пара или под налягане всякакви зеленчуци – картофи, броколи, зелен боб, моркови, цвекло и много други.

Може да сготвите под налягане мусака, постен гювеч, свинско със зеле или пиле с ориз, а след това да ги запечете със запичащия капак без да се налага да премествате ястието в друг съд.

Може да печете месо, зеленчуци, сладки и солени печива – сандвичи, банички, мъфини, дори кекс.

Някои рецепти, които можете да приготвите в Instant Pot Pro Crisp:

Ястия

Супи

Десерти и печива

Още рецепти ще откриете в категория, в групата ми Готвим в Instant Pot, както и в раздел рецепти в сайта на Instant Pot.

Поръчайте Instant Pot Pro Crisp с промокод KNOWHOW и ще получите подарък книга със съвети за готвене в комбиниран мултикукър и рецепти от българската традиционна кухня и някои интернационални рецепти.

Заслужава ли си Instant Pot Pro Crisp

Instant Pot Pro Crisp е страхотен уред. Незаменим помощник, който комбинира няколко уреда в един, спестява много време в кухнята и ви позволява да готвите бързо и лесно за цялото семейство. Големият му капацитет позволява да готвите под налягане големи количества храна и така да спестите време.

Ако мястото на плота в кухнята ви е ограничено и искате да имате както мултикукър, с който да готвите сгряващи супи и неустоими ястия за вашето семейство само за броени минути, но също така и да можете да изпечете сандвичи за закуска на децата, пържени картофки, кюфтенца или пък пилешки филенца, Instant Pot Pro Crisp 7,6l ще свърши всичко това за вас.

Допълнителният капак изисква допълнително място за съхранение, но му е нужно по-малко пространство, отколкото, ако имате отделен еър фрайър. Капацитетът му обаче е по-малък. Затова, ако искате да приготвяте едновременно по-голямо количество пържени картофи, наденички, крилца, се насочете към покупка и на самостоятелен еър фрайер с голям капацитет или вижте Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid.

От къде може да се купи

Instant Pot Pro Crisp може да се закупи онлайн от сайта на instantpot.bg. Предлага се с гаранция от две години. Там ще намерите и подходящи аксесоари и резервни части. С промокод KNOWHOW ще получите безплатно книга със съвети за готвене в комбиниран мултикукър и рецепти от българската традиционна кухня и някои интернационални рецепти.

Подобни статии

Хареса ли ви тази статия?

Споделете я с близки и приятели, за които също би представлявала интерес.


Последвайте ме във FacebookInstagram и се абонирайте за седмичния ми бюлетин, за да сте винаги информирани за най-новите рецепти и статии в Know How To Cook. Заповядайте и във Facebook групите Готвим в Instant PotВкусът на сезоните и Полезните уреди вкъщи.

Още рецепти

Крутони

Tanya

Гремолата с магданоз и рукола

Станка Стоянова

Храненето ми през бременността – какво се промени и защо?

Станка Стоянова

Оставете коментар

*С попълването на тази форма, Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат съхранявани и управлявани от този сайт.

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече