SUUPA – здравословна крем супа в бутилка

Instant Pot Promo

Историята на една SUUPA - зеленчукова крем супа в бутилка

Как започна всичко

В един сив и мрачен ноемврийски следобед миналата есен, докато подготвях поредната рецепта за блога, телефонът ми звънна. Отговорих веднага. След размяна на традиционните любезности, получих най-неочакваното и изкушаващо предложение, за което дори не съм се осмелявала да мечтая.

Сърцето ми започна да бие учестено. Предложението звучеше като възможност, която се появява веднъж в живота. Като оценка за това, което съм, което правя и посланието, което отправям към света. Някой, който до този момент не познавах, беше повярвал в мен и искаше да повери най-важната част от своя бизнес в моите ръце и в моите умения.

Почувствах се изключително поласкана, но приятното вълнение и емоционалната възбуда започнаха да отстъпват място на страховете. Ами ако не се справя? Ако не оправдая гласуваното ми доверие? Дали ще се сработим? А дали всичко не е поредния маркетингов трик?

Знам какво ще кажете, непрекъснато го чувам от приятели – много съм предпазлива, понякога доста черногледа. Истината е, че не искам да разочаровам себе си и всички, които вярват в мен и са ми гласували доверие в даден момент. Все пак задачата е много отговорна.

Зеленчукова крем супа с грах, тиквички и мента SUUPA

Отговорих уклончиво на предложението, с обещание да си помисля, но се съгласих да пътувам до София, за да се запозная лично с хората, решили да ми гласуват такова голямо доверие.

Заветният ден. На уреченото място и в уречения час се запознах с двама млади и амбициозни българи, избрали да останат в България и да сбъдват мечтите си тук, въпреки трудностите и въпреки изкушаващите предложения от световни технологични гиганти за работа в чужбина. Двама души, избрали да създадат бизнес с мисъл за хората и околната среда, и които искрено вярват в своята кауза и продукт.

По време на срещата усетих, че с тези млади хора (все още се причислявам към младите (и съм си), но 10 години са си разлика), вибрираме и мислим на една честота. Почувствах искреността и огънят, с който горят в идеята. Първоначалното ми притеснение просто се изпари. Не знам дали ви се е случвало, но понякога просто усещате, че нещата ще се получат.

Така започна моята история със SUUPA.

Крем супа от червена леща с пащърнак и екзотични подправки SUUPA

Какво е SUUPA?

SUUPA е здравословна крем супа в бутилка, приготвена със зеленчуци отгледани с грижа и внимание от български фермери, варива, зехтин и подбрани подправки. Супите са изцяло веган, не се използват никакви животински продукти при приготвянето им и не съдържат глутен. За хора, като мен, които са нетолерантни към него, това е много важно. Не съдържат консерванти, оцветители, овкусители, сгъстяващи агенти и хидрогенирани мазнини.

Супите са подходящи за хапване както на крак, така и в офиса, у дома или сред природата. Топли или охладени, изборът е ваш. Вкусни са и по двата начина. Тествано е!

Ако си мислите, че това е всичко, искам да ви обърна внимание, че SUUPA e разработена с грижа за природата. SUUPA се предлага само в стъклени бутилки. Те не взаимодействат със супата, не променят вкуса й, не съдържат вредни съставки и могат да се рециклират. Така на финала имаме здравословна супа, приготвена с мисъл за хората и природата.

Как се приготвят супите на SUUPA

Как се ражда една SUUPA?

Поставихме си за цел да създадем вкусни здравословни крем супи, приготвени от добре познати на всички зеленчуци, но в по-интересна и смела комбинация, допълнени от микс от ароматни подправки. Отговорна и предизвикателна задача (макар да обожавам супите и да имам богата колекция от рецепти за такива в блога), която премина през няколко етапа:

  • Проучване на продукти, подправки и комбинации между тях – в продължение на няколко седмици проучвах различни зеленчуци. Кои се комбинират добре и кои не. Подбирах подправки и миксирах вкусове на лист хартия преди да започне същинското готвене.

  • Приготвяне на супите – моментът, в който вкусовете оживяват. Сготвих десетки тенджери супа. Различни продукти, различни подправки, различни количества. Опитвах всяка, за да открия вкуса, който търсим. Онзи завладяващ вкус, който докосва всички сетива и не те оставя безразличен. Имаше дни, в които в хладилника ми чинно бяха подредени десетина прилежно надписани бурканчета супа, всяка с различен набор и количество продукти и подправки. Признавам си чистосърдечно, че имаше и моменти, в които не исках дори да си помисля за супа.

Крем супа в бутилка SUUPA

  • Дегустация на супите – моментът на истината. Моментът, в който всеки от екипа сам приготвя супата и споделя дали му е харесала. Какво би променил и какво би запазил. Вкус, аромат, консистенция, цвят – параметри с изключителна важност при взимане на финалното решение.

  • Производство на супите – най-важният етап. Тук няма място за грешки. Рецептата за всяка супа, прецизно калкулирана и описана, отива в завода и влиза в производство. А оттам, поема по своя път към вас.

На финала се спряхме на два варианта. Всеки със свои отличителен вкус – крем супа от червена леща с пащърнак и екзотични подправки и крем супа с грах, тиквички, мента и риган. Започнахме работа по още един вкус, за който ще ви разкажа малко повече по-натам. Междувременно може да следите как протича работата по него в Instagram stories.

SUUPA - Крем супа от грах, тиквички и мента

Къде да намерите SUUPA?

За съжаление към 2024 крем супите на SUUPA вече не се произвеждат и предлагат.

*Публикацията е в партньорство със SUUPA.

Оставете коментар & оценете рецептата

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 thoughts on “SUUPA – здравословна крем супа в бутилка”

  1. Едно огромно браво за всички, свързани със SUUPA. Веднага ще поръчам, за да ги опитам, защото съм сигурна в страхотния им вкус! Много хубаво, че ще се предлагат в бензиностанции OMV, така човек може да хапне здравословно по време на път.

Shopping Cart
Scroll to Top