19 май 2017 Детска кулинарна работилница в Детската къща за Food Revolution Day 2017

Instant Pot Promo

Какво е Food Revolution Day?

Знаеш кой е Джейми Оливър, нали? А чувал ли си за неговата хранителна революция (Food Revolution)?
Хранителната революция вече е и у нас. Да, в България! Не мога да опиша колко съм щастлива от това. Два пъти по-щастлива ме прави факта, че съм част от нея и съм нейн посланик!

Food Revolution Day e инициатива на Food Revolution Foundation, основана от световно известния готвач Джейми Оливър, която се провежда веднъж годишно в над 120 страни по света, организирана с доброволното участие на посланици на движението. Тази година, в България, Денят на хранителната революция беше отбелязан на 19 и 20 май с множество събития в много градове на страната.

През тази година, за първи път, Food Revolution Day беше отбелязан у нас като мащабно национално събитие с 36 детски кулинарни работилници в София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Добрич, Севлиево, Русе, Перник, Ботевград, Казанлък, Момчилград. В тези работилници взеха участие близо 1000 деца.

Целта ни – да достигнем до максимално много родители и деца, за да ги вдъхновим и мотивираме да предпочитат истинската храна пред захарта и боклуците в лъскава опаковка.

Като посланик на Food Revolution в България се срещнах с множество съмишленици и намерих много нови приятели. Всички ние сме обединени от една обща мечта. Мечта за истинска храна. Мечта – децата ни да се хранят с истинска и пълноценна храна не само, когато са с нас, а и когато са навън – в детската градина, на детската площадка, на рожден ден, в училище. Мечта – децата ни да не бъдат облъчвани и подлъгвани от мултимилионните компании, които уж загрижени за тяхното здраве, произвеждат „храни“ в лъскави опаковки, които ги разболяват.

Във Варна, заедно с множество доброволци, на 19 май (петък) и 20 май (събота) организирахме 8 детски кулинарни работилници, с подкрепата на Пекарна „Хатори“ , The Social TeaHouse, Био магазин „Жива природа“, My Café by Ani Boland, Храна за любов, Ola Taste of Med, Фермерски пазар Варна, ВИП бебе и Детската къща, които преминаха с невероятен интерес.

Грамота по случай Food Revolution Day

Първото събитие, с което стартирахме отбелязването Деня на хранителната революция беше кулинарната работилница, на която готвихме и се забавлявахме с децата от „Детската къща“.

Кога

19 май 2017 година, петък

Къде

Детската къща, гр. Варна

Какво се случи

Детската къща е невероятно място. Мечтата на всяко дете… и на всеки родител. Място, където децата учат, играят, забавляват се и… готвят (да, всеки петък си приготвят нещо вкусно и полезно). Място, където децата дори се грижат за собствена зеленчукова градина.

Предложението ми за детска кулинарна работилница по случай Food Revolution Day, бе прието мигновено от Нора, за което безкрайно й благодаря. Благодаря и на другите момичета, които ежедневно се грижат за децата и специално за тях направиха най-забавната и поучителна „реклама“.

Чрез кратка постановка, по забавен и достъпен начин успяха да покажат на децата какво се крие зад рекламата. Благодаря, момичета! Бяхте невероятни!

Какво представлява рекламата

Кулинарната част от работилницата в „Детската къща“ премина под мотото „Майките готвят“. Заедно с Юли и Дени, чиито деца също посещават „Детската къща“ спретнахме истинска кулинарна фиеста за децата. Оформихме 3 екипа, като всеки приготви различно ястие. За финал имаше дружно хапване… след което не остана не изядена храна.

С децата от моя екип приготвихме микс от зелени салати с манголд, земна ябълка, репички, аспержи, зелен лук и меден дресинг. Юли и нейния екип, приготвиха хумус, който завиха в лимецови палачинки и гарнираха с пръчици краставица и морков. Дени и екип 3, приготвиха сурови бонбони от ядки, фурми и какао. Защото дори и бонбоните могат да бъдат полезни.

Оставете коментар & оценете рецептата

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 thoughts on “19 май 2017 Детска кулинарна работилница в Детската къща за Food Revolution Day 2017”

  1. Калина

    Здравейте, дъщеря ми става на 9 години и иска рожденият й ден да бъде готварско парти. Може ли да се случи при вас!
    Калина

Shopping Cart
Scroll to Top