fbpx
Instant Pot Duo Whisper Quiet

Отново е това време от годината, когато поглеждаме назад, празнуваме всичко, което сме постигнали през 2022 и се подготвяме се да посрещнем новата 2023.

Както всяка година по това време искам да ви споделя любимите рецепти за 2022. Онези рецепти, които най-много харесахте, приготвяхте и споделяхте.

Най-четените статии с полезна информация

6. Най-вредните храни за микробиома

5. Най-добрите храни за микробиома

4. Ревю: Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid

3. Ревю: INSTANT VORTEX PLUS DUAL CLEARCOOK 7,6 Л

2. Как да изберем еър фрайър

1. Как да започнем с АИП? Примерно АИП меню

Топ 12 любими рецепти за 2022

12. Агнешко на фурна с бира
Много лесно за приготвяне крехко печено агнешко месо с бира и мед. Вкусна рецепта достойна за пролетните празници Великден и Гергьовден.
Вижте рецептата
Агнешко печено с бира и мед
11. Безглутенови линцер сладки
Линцер сладките са се превърнали в традиционно коледно лакомство в много страни по света. Надявам се моята безглутенова рецепта за линцери да ви донесе наслада.
Вижте рецептата
Линцер сладки без глутен
10. Мариновани тиквички
Маринованите тиквички са любима вкусотия, която изисква базови умения в кухнята, но и малко търпение. Свежи, хрупкави и сочни, те са чудесно допълнение към други ястия, сандвичи, но могат да се предложат и като салата.
Вижте рецептата
мариновани тиквички с копър, чесън и топла марината
9. Постни лозови сарми
Постните лозови сарми са сред традиционните ястия, които се приготвят и поднасят за Бъдни вечер. На тази рецепта попаднах случайно в една от готварските ми книги. Оказа се, че е била включена в кулинарната книга на П.Р. Славейков издадена през 1873 г.
Вижте рецептата
8. Постна яхния с нахут и манголд
Тази лесна рецепта с манголд и нахут се приготвя точно за 30 минути. Вкусно и питателно ястие за цялото семейство.
Вижте рецептата
Постна яхния от нахут и манголд
7. Ориз с гъби в мултикукър
Приготвянето на гъби с ориз е доста по-лесно и бързо в мултикукър под налягане, отколкото в обикновена тенджера на котлона. Вкусът е много по-богат и вашето участие в приготвянето на вечерята е само подготовката на необходимите продукти.
Вижте рецептата
Гъби с ориз в мултикукър Instant Pot
6. Хрупкави пилешки филенца
Хрупкава коричка и сочно месо, това прави тези пилешки филенца толкова любими. Добрата новина е, че не се пържат, а се приготвят в еър фрайър или на фурна. Освен това панировката е без глутен.
Вижте рецептата
Хрупкави пилешки филенца на фурна и в еър фрайер
5. Здравословен сладък салам
Ако обичате шоколад и шоколадови десерти, непременно пригответе този сладък салам с шоколад. Рецептата търпи много импровизации според продуктите, с които разполагате.
Вижте рецептата
Здравословен сладък салам с шоколад
4. Хрупкав печен нахут с подправки
Печеният нахут е добра здравословна алтернатива на всички онези хрупкави снаксове и крутони. Приготвя се лесно и за броени минути. Можете да импровизирате с подправките и всеки път да бъде с различен вкус. Може да го поднесете вместо крутони към любимата ви крем супа, или да го хрупате пред телевизора, докато гледате филм.
Вижте рецептата
Хрупкав печен нахут с подправки
3. Дърпано пилешко месо
Дърпаното пилешко месо не е особено популярно, но е вкусотия, която щом веднъж опитате, непременно ще приготвите отново. Можете да го приготвите през уикенда и да го използвате през седмицата, когато не разполагате с много време за готвене, да сглобите бързи, лесни и вкусни ястия за вечеря.
Вижте рецептата
Дърпано пилешко месо в Instant Pot мултикукър
2. Домашен барбекю сос
Домашният барбекю сос ще спечели сърцата ви със своя сладък и леко пикантен вкус и неустоими опушени нотки. Ако обичате да похапвате бургери и ребърца, отделете си 20 минути, за да си приготвите бурканче качествен сос.
Вижте рецептата
Барбекю сос - лесен домашен сос
1. Амарети
Амаретите са откритието ми тази година и не се изненадвам, че са и вашият фаворит за 2022. Топят се в устата, а вкусът им е невероятен. Още по-невероятно е, че се приготвят буквално за 20 минути, с печенето, и са ви необходими само 3 съставки.
Вижте рецептата
Амарети - италиански бадемови сладки

Още рецепти

Честита Коледа!

Tanya

12 любими рецепти за 2020

Станка Стоянова

Храненето ми през бременността – какво се промени и защо?

Станка Стоянова

Оставете коментар

*С попълването на тази форма, Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат съхранявани и управлявани от този сайт.

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече