fbpx
Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid

Банановите близалки са атрактивно лакомство за децата. Здравословни са, подходящи са за следобедна закуска или за детско парти.


Лесна идея с банани за деца

Бананови близалки – здравословно лакомство за деца

Сигурно сте виждали много рецепти с банани – палачинки с бананиторта с банани, крем с банани, бананов сладолед, но виждали ли сте близалки от банани? Идеята за този начин на поднасяне на банани е много популярна в международното интернет пространство, но пък моята интерпретация е в здравословен вариант.

Тук няма сложна рецепта за изпълнение. Нужно е само желание и малко въображение. Банановите близалки могат да се приготвят от всяко дете, без помощта от страна на възрастен или много минимална такава в зависимост от възрастта на детето.

С приготвянето на бананови близалки и други здравословни вкусотии ще се забавляват децата по време на предстоящия Ден на Революцията в храненето. Ден, в който ще се обединим под мотото „Повече плодове и зеленчуци, по-малки тесто и захар”, в името на здравето на нашите деца.

Какви продукти са необходими?

Банани, тахан – може да е орехов, лешников, сусамов, натрошени ядки или семена – лешници, бадеми, орехи, кокосови стърготини. Към тази комбинация от продукти може да се добавят мед и какао или рожково брашно, с които да се приготви здравословен вариант на течен шоколад.

Близалки от банани

Как се приготвят?

Приготвянето на тези близалки е лесно като детска игра. Нужни са няколко дървени шишчета, които да послужат за дръжки на нашите близалки. Бананите се обелват и в зависимост от размера им се нарязват на 2 или 3 парчета. Всяко от тях се нанизва на 2 шишчета. Близалката не става достатъчно стабилна, ако се използва само на едно шишче и бананът лесно се изпълзва.

Всяко парче банан се намазва с тахан по избор или домашен течен шоколад от тахан, мед и какао, а може да се използва и разтопен качествен шоколад или какаова паста. Накрая се декорират с натрошени ядки. Ако ви трябва идея за бърз и лесен сладолед, приберете готовите близалки за кратко във фризер и ги охладите. След час ще имате здравословно сладоледено изкушение.

Здравословна закуска за деца
Здравословна закуска за деца

Бананови близалки

Тези бананови близалки са чудесна идея за следобедна закуска за децата. Атрактивни са и са подходящи и за детско парти.
Все още няма оценки
Cook Time 5 mins
Total Time 5 mins

Ingredients
  

  • 3 банана
  • 1-2 с.л. тахан – орехов, лешников, сусамов или слънчогледов (или фъстъчено масло)
  • смлени или натрошени ядки и семена – лешници, орехи, бадеми, шам фъстък, кокосови стърготини и други
  • какао (по желание)
  • мед (по желание)

Instructions
 

  • Обелете бананите и ги нарежете на 2 или 3 части.
  • Всяко парче се нанизва на две дървени шишчета, за да бъде по-стабилна близалката.
  • Всяко парче банан се намазва с тахан по избор или домашен течен шоколад от тахан, мед и какао, а може да се използва и разтопен качествен черен шоколад или какаова паста.
  • Близалките се поръсват обилно с натрошените ядки.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Не забравяйте да споделите рецептата с вашите приятели и близки, които се хранят отговорно и осъзнато и ценят истинската, качествена и вкусна храна. По този начин помагате и на мен и ме вдъхновявате да създавам още вкусни и полезни рецепти.

За ежедневна порция вдъхновение, дневни менюта и ексклузивни рецепти, последвайте ме в Instagram и вижте какво се случва “зад кадър”.

Бананови близалки

Още рецепти

Как да приготвим домашно фъстъчено масло

Станка Стоянова

Мандарини в шоколад

Станка Стоянова

Безглутенови шоколадови гофрети

Станка Стоянова

Оставете коментар

Оцени рецептата




*С попълването на тази форма, Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат съхранявани и управлявани от този сайт.

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече