fbpx

Сурови шоколадови бонбони

Instant Pot Duo Whisper Quiet

 Сурови шоколадови бонбони Сурови шоколадови бонбони

Грейнали детски лица, усмивки, щастливи пламъчета и блясък в очите… Не мога да опиша с думи емоцията и енергията, която изпитах по време на кулинарните работилници ( в Детската къща и в Социалната чайна), които проведох с децата, за да отбележим Деня на хранителната революция (Food Revolution Day). Мога обаче да споделя какво приготвихме с децата, за да може още някое дете да го приготви у дома с мама или татко.

Щастлива съм, че изпитах тази емоция. Щастлива съм, че поставихме началото. Щастлива съм, че децата са жадни за знания и нова опитност. Щастлива съм, че много от тях знаят коя храна е полезна за тях и коя не. Щастлива съм, защото видях светлина в тунела и се убедих, че промяната е възможна. С общи усилия можем да я постигнем. Хранителна революция в действие!

За да привлечем повече деца на страната на вкусната и полезна храна, просто трябва да им я покажем. Нека не отлагаме за утре, а да започнем от днес.

Сурови шоколадови бонбони с ядки и сушени плодове

Всяко дете обича лакомства – бонбони, сладкиши, бисквити, торти, сладолед… Нека им покажем по-добрата алтернатива. Бонбони приготвени от сурови ядки и сушени плодове. Хапки полезна сладост, който ще задоволят не само глада за сладко, но и ще донесат на организма витамини и минерали. Защото суровите ядкови бонбони имат хранителна стойност, за разлика от лъскаво опакованите храни в магазина.

Рецептата за сурови шоколадова бонбони, която споделям днес, е базова. Ако развихриш въображението си, пред теб ще се разкрие един нов свят, богат на различни вкусове и аромати. Достатъчно е просто да добавиш щипка любима подправка и капка любов. А ядките – те също могат да бъдат всякакви – от орехи, бадеми и лешници, които се намират във всеки дом, до кашу и други екзотични ядки. В зависимост от използваните ядки се променя и вкуса на бонбоните, затова не се колебай да експериментираш.

Напомням за накисването на ядките – задължително ги използвам след накисване във вода за няколко часа. По този начин се неутрализират техните ензимни инхибитори и те стават много по-полезни за тялото ни.

Сурови шоколадови бонбони с ядки и сушени плодове
Сурови шоколадови бонбони с ядки и сушени плодове

Сурови шоколадови бонбони

5 от 1 оценка
Cook Time 10 mins
Total Time 10 mins

Ingredients
  

  • 100 г кашу / орехи / бадеми / лешници
  • 6 бр фурми
  • с.л. какао

Instructions
 

  • Накиснете ядките в хладка вода за няколко часа.
  • След това ги измийте обилно под течаща вода и ги отцедете.
  • Сложете ядките в купата на кухненския робот.
  • Прибавете към тях фурмите и какаото.
  • Смелете всичко, докато се получи хомогенна лепкава смес.
  • Оформете бонбони с големина на малък орех.
  • Оваляйте ги в какао или смлени ядки.
  • Съхранявайте ги в хладилник за няколко дни.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Още рецепти за сурови бонбони:

Ако ти е харесала рецептата за сурови шоколадови бонбони, сподели я със специални за теб хора, за които полезната и вкусна храна е важна. Благодаря!

Още рецепти

Шоколадова маркиза

Tanya

Крем супа от царевица и карфиол

Станка Стоянова

Черешово чътни

Станка Стоянова

Оставете коментар

Оцени рецептата




*С попълването на тази форма, Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат съхранявани и управлявани от този сайт.

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече