fbpx

„Вкус назаем“ – вашите рецепти в Know How To Cook

Instant Pot Duo Whisper Quiet

Дойде моментът да стартирам нова рубрика в сайта – „Вкус назаем“. Ако следите седмичния ми имейл бюлетин, вече знаете за нея. Ако не се абонирали за него, направете го тук.

Поне веднъж месечно ще „гостувам“ в кухнята на обикновени жени, като мен и вас, за да черпим вдъхновение, да опитваме нови вкусове и интересни, полезни, домашно приготвени ястия.

Вярвам, че тази рубрика ще бъде интересна и полезна, защото вярвам в силата на личния пример да мотивира. Всеки е способен да направи малка промяна в живота си в името на по-добро утре за себе си и семейството си. Нужна е само малка искрица, която да запали огъня на промяната.

Вкус назаем - нова рубрика

Защо реших да създам тази рубрика?

Know How To Cook е онлайн пространство, чиято цел е да вдъхновява и мотивира да се храним здравословно. Да улеснява ежедневието на онези като мен, които се борят с различни хранителни непоносимости. Да прави полезната храна достъпна за всички и по-често такава да присъства на масата на обикновеното българско семейство.

Макар всеки един от нас да има различни вкусови предпочитания и хранителни потребности, храната е тази, която ни събира, която ни сплотява, защото храната е преди всичко любов. Любов към себе си и към най-близките си. Отношението, което влагаш, когато подбираш продуктите и когато приготвяш храната, говори много за това как се грижиш за себе си.

Знам, че вдъхновението е навсякъде около нас и всеки е вдъхновяващ. Знам също, че всеки може да готви вкусна домашна храна, без сложни техники и термини. Всеки!

Искам заедно да вдъхновим повече хора да се хранят по-отговорно и с по-добра храна. Искам заедно да покажем, че въпреки забързаното и натоварено ежедневие, много български семейства ежедневно слагат на масата си вкусна и полезна домашна храна, защото са осъзнали ползата от това.

Здравословни рецепти

Как да се включите?

Имате любима авторска рецепта, която цялото семейство обожава. Искате да я споделите с други семейства, за да й се насладят и те?

Пишете ми на имейл contact@know-how-to-cook.com. Изпратете ми точните съставки и подробно описание на начина на приготвяне, за да мога максимално точно да пресъздам рецептата в моята кухня.

Каква да бъде рецептата? Може да бъде рецепта за супа, салата, основно ястие, торта, кекс, бонбони… Няма ограничения.

Разбира се, рецептата трябва да се вписва в концепцията на Know How To Cook. Какво имам предвид. Тя трябва да отговаря на следните изисквания:

  • да бъде лесна, вкусна и с достъпни продукти;
  • да е приготвена от вас и да носи вашия авторски почерк (т.е. рецептата трябва да е ваша авторска)
  • не включва продукти съдържащи глутен;
  • не включва млечни продукти, с изключение на масло и гхи, тъй като в повечето случаи лесно и безпроблемно могат да бъдат заместени с друг продукт;
  • не съдържат рафинирана захар;
  • използват се щадящи техники на готвене, т.е. пържене е изключено.

Ами снимките…

Снимките към всяка одобрена рецепта са моя грижа. Не се притеснявайте за тях. Лично ще приготвя всяка рецепта, за да съм сигурна в нейния вкус и крайния резултат. А след това ще я стилизирам, ще я снимам и ще я споделя в сайта. Сигурна съм, че ще ви бъде любопитно да видите вашето любимо ястие през моите очи. Авторството на рецептата си остава ваше и името ви ще бъде изписано под нея. Запазвам си правото на лична преценка, подбор и последователност на публикуване на рецептите. Бъдете вдъхновение!

Изпратете вашата рецепта на

contact@know-how-to-cook.com

Още рецепти

Кюфтета от коприва с боб и просо

Станка Стоянова

Салата от киноа и зелен боб

Станка Стоянова

Мъфини с боровинки и фъстъчено масло (без глутен)

Станка Стоянова

Оставете коментар

*С попълването на тази форма, Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат съхранявани и управлявани от този сайт.

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече