За мен

Здравейте,

Сигурно сте любопитни да разберете кой стои от другата страна. 🙂 Радвам се, че сте тук и ми е приятно да се запознаем.

Аз съм Станка Стоянова. Едно момиче в началото на 30-те, съпруга и майка на прекрасно момиченце, която се опитва да предложи на семейството си истинска, качествена и вкусна домашна храна. Храна, която да нахрани както тялото, така и душата.

Когато започнах Know How To Cookпрез пролетта на 2010 година, не знаех, че този блог ще се превърне във важна част от моя живот. Тогава не знаех много за храната, за продуктите, за различните техники. Единствено вкусът на храната беше важен. Постепенно се появи интересът към фотографията и истинската, качествена храна. Онази, която може да нахрани тялото ни и да му осигури всички ценни вещества, които са му необходими, за да е пълнено със сила и енергия.

Като работеща майка и родител, свободното ми време е много ценен и ограничен ресурс. Предполагам вашето също. Обичам да готвя, това ми доставя истинско удоволствие, но не мога да си позволя да прекарвам дълго време в кухнята. Сложните готварски техники са ми чужди. Рецептите, които споделям са лесни и бързи. Всеки може да ги приготви у дома. Нужни са единствено желание и малко любов.

Не е нужно да си MasterChef, за да готвиш вкусна и полезна храна!

Вярвам, че здравето ни зависи от храната, която ядем. Прочети моята история, за да разбереш, защо за мен ключът към здравето е в храната. Желанието ми е повече хора да се замислят върху това. Каква храна консумират ежедневно, каква храна предлагат на децата си и какви са ползите, които тя носи на организма. Основната функция на храната е да нахрани тялото ни. Липсата на време не ни оправдава.

Домашно приготвената храна е по-вкусна, по-качествена, не изисква много време за приготвяне и сплотява семейството.

Всеки от нас има свои възгледи за здравословното хранене и това е нормално. Това, което е добро за моето тяло, може да не е добро за вашето и обратно. Вярвам, че не съществува универсална диета, съобразно която да се храним всички. Всеки от нас трябва да открие храните, които са най-подходящи за неговото тяло. Аз се радвам, че открих моите.

моят начин на хранене

Know How To Cook е огледало на моя живот и начин на хранене. Той отразява етапите, през които съм преминала, за да достигна до здравето и настоящия си начин на хранене. Менюто ми (и на моето семейство) включва много зеленчуци, достатъчно месо, малки количества яйца, ядки и плодове и не на последно място качествени мазнини – животински, зехтин, кокосово масло, авокадо. Опитвам се ежедневно да спазвам съотношение 80:20 по отношение на вида на храната, която приемаме. 80% от храната, която консумираме да е с растителен произход, а останалите 20% – с животински произход.

Позволете ми да ви покажа, че полезната храна може да бъде вкусна и разнообразна!

Благодаря ви, че сте тук и ме подкрепяте! Време е да поемем отговорност за себе си!

Ако желаете да се свържете с мен, имате въпрос относно някоя рецепта или искате да ми изпратите снимки на ястията, които сте приготвили, не се колебайте!