fbpx

Камби с медено-чеснов дресинг

Instant Pot Duo Whisper Quiet
Камби с медено-чеснов дресинг

Камби с медено-чеснов дресинг

Случва ли ви се да имате натрапчиви мисли за определен вкус, който обаче не можете и не знаете как да опишете с думи? Да копнеете за дадена храна, но да не знаете как да я приготвите, за да получите онзи вкус –  от вашия блян?

На мен ми се случва постоянно. Това чувство е особено силно през последните дни. Докато не получа желания резултат нямам спирка. Ястието се приготвя отново и отново, докато постигна онзи бленуван вкус.

Печени камби с медено-чеснов дресинг

Не мислех да ви занимавам с някакви си камби, още повече че вече са в края на сезона си, но все пак още се намират тук там. Ако и вие като мен имате огромни количества камби, които се чудите как да приготвите, защото пълнените камби вече са ви омръзнали, днешната рецепта много ще ви допадне. У дома е тотален фаворит тази есен, заедно с печеното паприковано свинско филе, което в понеделник ви споделих как да приготвите.

Камби с медено-чеснов дресинг. Как ви звучи? Наглед семпла рецепта, бърза за изпълнение, но с вълнуващ вкус. Какво повече може да искаме?

За мен тези камби с медено-чеснов дресинг са чудесен вариант за есенна салата, а защо не и като гарнитура към печено месо. Възможно е да се превърнат и в зимнина, но не си падам по консервирането и имам малък опит с него така че ще ми е трудно да отговоря на въпроса „Може ли да се стерилизират бурканите?“.

Сега ще ви разкажа как да ги приготвите, а вие ще прецените дали да ги консумирате веднага или искате да отложите този момент във времето. У нас не се задържат повече от няколко дни. Няма кой да ги чака.

Салата от печени камби

Как да ги приготвим?

Изберете здрави и твърди камби. Цветът и размерът им нямат значение. Моите предпочитания са към разноцветните, защото обичам пъстротата в чинията. Измийте ги под течаща вода и отстранете семената. Подредете ги в подходяща тава и ги изпечете.

Пригответе им ароматен дресинг от мед, счукан чесън, сол, оцет и зехтин. Много е важно да счукате чесъна, за да ви разкрие пълния си аромат и вкус. Чесън нарязан на ситно няма да ви свърши толкова добра работа, затова извадете хаванчето и просто счукайте чесъна в него. Или помолете детето да го направи. 🙂 Смесете всички съставки за дресинга в буркан и го разклатете добре, докато се хомогенизира. След това потопете камбите в това блаженство от вкусове. Оставете ги престоят няколко часа в този ароматен дресинг. Насладете им се в приятна компания.

Камби с медено-чеснов дресинг

5 от 1 оценка
Cook Time 40 mins
Престой в хладилник 12 hrs
Total Time 12 hrs 40 mins
Servings 4

Ingredients
  

  • 10-12 бр камби

за дресинга

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • 1 ч.л. мед
  • 1 скилидка чесън
  • ½ ч.л. сол

Instructions
 

  • Измийте камбите и ги почистете от семките.
  • Подредете ги в тава и ги изпечете на 170-180 градуса до готовност. Наблюдавайте ги, за да не прегорят.
  • През това време пригответе дресинга.
  • Счукайте скилидката чесън в хаванче.
  • Сложете всички съставки за дресинга в буркан. Затворете го плътно с капачка и го разклатете много добре, за да се получи хомогенна смес.
  • Извадете готовите камби от фурната. Изчакайте да се охладят и ги залейте с дресинга. Може да ги сложите в буркана с дресинга, ако е с по-голям обем.
  • Разклатете буркана няколко пъти и го приберете в хладилник за няколко часа. Ако нямате търпение, консумирайте веднага.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Още рецепти

Зелена салата с маринован лук

Tanya

Как да приготвим карфиолен ориз?

Станка Стоянова

Крем супа от броколи с кокосово мляко

Tanya

Оставете коментар

Оцени рецептата




*С попълването на тази форма, Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат съхранявани и управлявани от този сайт.

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече