fbpx

Предстоящо: Лекция и работилница – Академия за родители

Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid

Да бъдеш родител е най-голямата отговорност, която поемаме в живота си. Ако преди няколко години, някой ми беше казал, че само след 5-6 години ще помагам на хората да се хранят отговорно и осъзнато с вкусна и полезна храна, че ще организирам и водя детски кулинарни работилници и дори ще се изправя пред пълна зала, за да говоря на тази тема, едва ли щях да му повярвам. Но днес, това е настоящето.

Раждането на дъщеря ми се оказа още една от повратните точки в моя живот. Моментът, в който осъзнаваш, че вече си отговорен не само за себе си, но и за едно малко беззащитно същество, което има нужда от теб и твоя пример, за да се превърне в мислеща и осъзната личност, способна да се грижи по най-добрия начин за себе си.

 

Всеки родител иска най-доброто за детето си и се опитва да му го осигури. Не съм изключение от правилото. От момента на захранване на дъщеря ми, възпитаването на здравословни хранителни навици беше и все още е сред приоритетите ми. Това беше моментът, в който осъзнах, че здравословното хранене не може и не трябва да бъде самоцел, а е начин на живот и начин на мислене. Моментът, в който прозрях значимостта на храната и промених посоката. Промяна не лека, но желана и осъзната.

Днес, 5 години по-късно, освен родител, аз съм кулинарен блогър отдаден на мисията да помага на хората да се хранят по-добре, да избират и приготвят храната си с мисъл и отношение, фотограф на храна, посланик на Food Revolution в България и доброволец към фондация „За храната“.  Зарязах сигурната си работа, за да се отдам изцяло на това, което вълнува сърцето ми – храната и как да я направим наш приятел. Защото храната и здравето вървят ръка за ръка и вярвам, че отношението към храната трябва да се възпитава от най-ранна детска възраст и ключова роля за това имаме ние – родителите. Ние сме тези, които чрез своя личния пример можем да научим децата как да избират храната си и как да се хранят разумно, осъзнато и пълноценно.

Станка Стоянова - лекция Академия за родители Варна

Кои са най-честите грешки, които ние, като родители, допускаме по отношение на храненето на децата? Кои са правилните модели, които е добре да прилагаме, за да им помогнем да изградят полезни хранителни навици, да се хранят добре и да възпитат у тях любов към качествената храна? Това е само малка част от въпросите, които всеки родител си задава.

Отговорите на тези и други въпроси ще търсим по време на лекцията „Формиране на здравословни хранителни навици у децата“, която ще имам удоволствието да презентирам на форум Академия за родители. Датата е 21 октомври, началният час е точно в 10:00 часа, а мястото на провеждане е Детски център „Мама и аз“ (по-познат като „Mam’s and me“).

Събитието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация. Програмата, която са подготвили организаторите е много интересна, а темите – изключително разнообразни и полезни за всеки бъдещ и/или настоящ родител. В конферентната част на форума ще чуете различни лекции за образованието, възпитанието и здравето на децата.

Помислено е и за децата. 🙂 Докато родителите са заети с лекциите, децата могат да се забавляват в различни тематични работилници и да придобият нови умения и знания. Разбира се, ще има детска кулинарна работилница, която ще започне в 11:00 часа и ще продължи до 14:00 часа. Заедно с децата ще приготвим най-вкусните ябълкови понички. Толкова са изкушаващи, че е трудно да им устои човек. Отново ще ги декорираме с натуралните сушени плодове на Серена, които отново ми подадоха ръка. Добре сте дошли по всяко време, но не забравяйте да се регистрирате за участие в събитието. Регистрацията ви дава достъп до всички лекции, кътове и работилници, които ще се проведат на 21 октомври по време на Академия за родители.

Ще ви очаквам!

 

Още рецепти

Атрактивни идеи с плодове и зеленчуци

Станка Стоянова

Денят на Революцията в храненето

Станка Стоянова

13.04.2017 – Работилница „Великденски яйца с багрите на природата“

Станка Стоянова

Оставете коментар

*С попълването на тази форма, Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат съхранявани и управлявани от този сайт.

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече