17.09.2017 – Детска работилница в подкрепа на Карин дом

Share
17.09.2017 – Детска работилница в подкрепа на Карин дом
Оцени рецептата

17.09.2017 – Детска кулинарна работилница в подкрепа на децата със специални нужди

Усмивки, щастливо детство, мечти… всяко дете ги заслужава. Децата са най-голямото богатство. Знам, че е клише, но е самата истина. Щастлива съм и безкрайно благодарна, че в неделя участвах в “Усмихни се Карин дом” и успях да накарам лицата на децата да засияят.

“Усмихни се Карин дом” не е просто обикновен фестивал, а фестивал с кауза. На 16-17.09.2017 беше неговото трето поредно издание. Мисията на организаторите му е да внесат надежда в сърцата на децата със специални нужди и техните семейства, че не са сами, а напротив, че има хиляди хора, които имат желание да им помогнат и го правят.

Сертификат за участие "Усмихни се Карин дом" 17.09.2017

За първа година имах възможността да бъда участник във фестивала и то с детска кулинарна работилница. Незабравимо преживяване! Повече от 30 усмихнати детски лица… Деца от всички възрасти, изпълнени с желание да готвят и да учат… Прекарахме повече от 2 часа и половина в готвене на вкусотии със сезонни и локални продукти. Това беше едно запомнящо се приключение в света на полезната храна, което разкри пред децата неочаквани трансформации на някои от любимите им плодове и зеленчуци. По време на работилницата имаха възможност сами да си приготвят вкусна, богата и много пъстра салата в буркан и вълшебни ябълкови “понички” за десерт. Разгледайте галерията със снимки в началото на статията, за да се потопите в атмосферата. Използвайте стрелките, които се появяват, когато курсора на мишката попадне върху снимката.

Детска кулинарна работилница - "Усмихни се Карин дом" 17.09.2017

За мен, като човек с отношение и принципи по отношение на храната, беше важно по време на работилницата да използваме продукти, които бих предложила на моето дете, и от производители, на които се доверявам в ежедневието. Затова се обърнах за подкрепа към Фермерски пазар Варна, Хармоника и Серена, които с готовност откликнаха на молбата ми. С тяхна помощ, работилницата се превърна в своеобразен празник на вкусната сезонна и локална храна, отгледана и произведена с любов и грижа.

Благодарение на Фермерски пазар Варна имахме свежи, вкусни и разнообразни зеленчуци – краставици, жълти, червени и чери домати, пъстроцветни моркови, червени чушки, камби и магданоз, с които приготвихме пъстра салата в буркан и сочни, сладки ябълки за вълшебните ябълкови “понички”.

 

Хармоника се погрижиха за най-специалната част от всяка салата – дресингът и за нахута, който беше основата на салатата.  Истински ябълков оцет и студено пресовано слънчогледово олио (шарлан) пренесоха салатата в друго измерение и прекрасно акомпанираха на зеленчуците. А невероятните им тахани са перфектната глазура за ябълкови “понички”.

Всяка уважаваща себе си поничка, била тя и ябълкова, има нужда от декорация, която да я направи още по-специална и вкусна. Сушените череши, вишни и сини сливи на Серена, без добавена захар, без консерванти и оцветители, перфектно изпълниха задачата си. На финала всяко дете имаше в чинийката си не просто красиви, а великолепни, апетитни и полезни ябълкови “понички”. Сладко изкушение, на което всеки може да се наслади с чиста съвест и без угризения.

Детска кулинарна работилница - "Усмихни се Карин дом" 17.09.2017

 

Накрая, но не на последно място, благодарности на всички деца и техните родители, които се включиха в работилницата, както и на тези, които не успяха да вземат участие, защото бяха запълнени всички места. Благодаря! Благодаря, че подкрепихте децата със специални нужди и техните семейства, защото всяко дете заслужава да бъде усмихнато! До нови срещи!

За всички, които не успяха да се включат в работилницата съвсем скоро ще споделя как да си направите ябълковите “понички” у дома. До тогава се насладете на снимките в галерията в началото на статията или вижте подробните насоки как да приготвим салата в буркан.

 

Подкрепете ме

Щастлива съм да споделя, че за първа година съм номинирана в “Годишните награди за кулинарни блогове” на Blogovoditel. Категорията, разбира се е “Здравословни рецепти”.

 

Здравословното хранене понякога е трудно да бъде дефинирано, най-малко защото за всеки то носи различно послание и смисъл. Вярвам, че всеки от нас трябва да намери своята истина. (Може да прочетете тук философията ми.) Моята цел е да ви покажа, че здравословната и полезна храна е интересна, предизвикателна, вкусна и с достъпни познати продукти. Най-важното всеки може да я приготви у дома.

 

Ако сте приготвяли и опитвали моите рецепти и желаете да ме подкрепите, може да го направите като гласувате за наградата на публиката. Гласуването става само след регистрация в сайта на Блоговодител. Благодаря!

Newsletter

You Might Also Like

Оставете първия коментар

Вашият коментар

Share
Share