fbpx
Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid

От доста време не съм публикувала нищо в секцията Моите приятели готвят. Проблемът не е в това, че не готвят, а че са срамежливи и се притесняват да покажат вкусните си ястия 🙂
Днес ще ви представя Мария, лъчезарна мама на две прекрасни деца. С нея се запознахме покрай бебоците, а в последствие се оказа, че посещаваме една и съща танцова школа. Не ми трябваше много време да я увещавам. Прие поканата ми от раз, за което съм й много благодарна. Ето какво сподели тя за себе си:

Аз съм Мария, на 34 години. Имам дъщеря Тамара на 5 години и син Константин на 3 месеца. Благодарение на тях нямам много време за любимото си хоби,което ме е завладяло напълно, макар и от скоро. Слабост са ми тестените изделия,но обичам да приготвям и сладкиши, основни и салати и да гощавам с тях семейството ми и приятели. Ашурето приготвям често напоследък, заради прочутото лактогонно действие на житото. Да ви е сладко!

Други рецепти за десерти

Ашуре

Ашуре

Все още няма оценки
Servings 6

Ingredients
  

  • 250 г жито
  • 50 г захар
  • 1 л вода
  • 50 г смлени орехи
  • 1 ванилия
  • 2 с.л. нишесте
  • шепа стафиди
  • щипка сол

Instructions
 

  • Почистеното и измито жито заливаме с водата и варим на тих огън до разваряване на зърната, след което отделяме 2/3 от него, а останалото количество – пасираме.
  • Към получената смес прибавяме захарта (по желание може да се замени с мед, който ще се разтопи и разнесе лесно,заради топлото жито.).
  • Добавяме солта, стафидите, орехите, лимоновите корички и непасираното жито.
  • На този етап тя не трябва да е много гъста. Оставяме я да заври и добавяме размитото в малко вода нишесте и ароматизираме с ванилия.
  • Получените десерти се изсипват в намокрени купички. При поднасяне се поръсват с пудра захар и се украсяват с орехи или друго по желание.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Адаптирано от тук.

Още рецепти

Хрупкави безглутенови коледни бисквитки

Станка Стоянова

Пълнена печена тиква

Tanya

Печени ябълки с кокосови стърготини

Станка Стоянова

6 коментари

traiana ноември 9, 2012 at 16:38

Чудесен гост и вкусен десерт!

Отговор
Candy ноември 9, 2012 at 20:34

И аз не съм опитвала, затова ви аплодирам за страхотната рецепта! Поздравявам ви и двете и специален поздрав за тази невероятна дама! Комплименти!

Отговор
Анонимен ноември 10, 2012 at 09:16

Благодаря ви от сърце!
Таня,сигурно вече съм приготвила половината от рецептите в блога ти,тази сутрин закусихме ароматен омлет с ябълки и кокос.Надниквам и в другите блогове и въобще повече едва ли бих могла да се запаля по кулиарията…

Отговор
Габи ноември 14, 2012 at 08:16

Танче, поздравления за гостенката ти 🙂 Аз съм опитвала ашуре, но не изглеждаше и наполовина толкова вкусно колкото е това 🙂 Записвам си го за опитване 🙂 Поздрави!

Отговор
Tanya декември 14, 2012 at 21:46

Благодаря, момичета!

Поздрави!

Отговор
Blogs декември 17, 2012 at 19:47

Здравствуйте

Ваш блог привлек наше внимание качеством своих рецептов.

Мы будем счастливы, если вы его зарегистрируете на Ptitchef.com, чтобы мы могли внести его в наш список.

Ptitchef является справочником, в который входят самые лучшие кулинарные сайты интернет-сети. Многие сотни блогов уже записаны и с помощью Ptitchef рекламируют свой сайт.

Чтобы записаться на Ptitchef, зайдите на http://ru.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form или зайдите на http://ru.petitchef.com и нажмите на "Добавить ваш блог-сайт" на верхней панели.

С наилучшими пожеланиями

Винсент
Petitchef.com

Отговор

Оставете коментар

Оцени рецептата




*С попълването на тази форма, Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат съхранявани и управлявани от този сайт.

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече