fbpx
Instant Vortex Plus Dual Clear Cook
Идеята видях в един от последните летни броеве на списание „Good Food“. Гризинките се приготвят изключително бързо, не изискват сериозна предварителна подготовка, а същевременно са много ефектни и са идеална компания на някоя вкусна разядка. Също така са подходящи и за следобедна закуска или просто за занимавка на устата, докато сте залепени пред екрана на телевизора.

 

Необходими продукти:

900 г бутер тесто
1 яйце за намазване
3 с.л. маслинова паста

Начин на приготвяне


Оставете бутер тестото за известно време на стайна температура, за да се отпусне. След това го разстиламе върху масата или кухненския плот.

Намазваме половината с маслинова разядка или с някакъв друг пастет. Всичко е въпрос на вкусови предпочитания, единственото условие е избраният „пълнеж“ да не е прекалено воднист. Аз съм пробвала с песто от босилек и с горчица. С горчицата някак не ми допаднаха въпреки че беше доста пикантна, ароматът й се изгуби след печенето. Тези с пестото обаче не отстъпваха по аромат и вкус на маслиновите гризини.

 

 

Да се върнем пак към приготвянето им. Назваме другата половина от бутер тестото с част от разбитото яйце. Прегъваме двете половини и притискаме леко бутер тестото, за да се слепят двете части.

С остър нож нарязваме бутер тестото на ивици с дебелина около 1 см. Ако искате да получите по-обемни гризини, просто ги нарежете на малко по-дебели ленти.

 

Усукваме всяка лента – всяка ръка върти в противоположна посока и подреждаме получените гризини в тава, която предварително сме застлали с хартия за печене.

 

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато гризините станат златисти. След това ги оставяме да се охладят върху решетка.

Още рецепти

Безглутенови соленки с ким

Станка Стоянова

Турски сусамени гевречета

Tanya

Брускети с котидж сирене

Станка Стоянова

5 коментари

Еликсир декември 2, 2011 at 20:25

Еее,Танче,завърна се най-после сред нас ,и то с толкова апетитни гризинки!
Обожавам тестени нещица с песто,както и пастет от маслини,така че непременно ще ги опитаме,то се знае.И бутер тестото ни е любимооо,абе изобщо уцели ни в десятката както се казва!
Като им врътна една млечна разядка и само ела ни виж!
Благодаря за хубавата рецепта!
И….до понеделник!

Хубави почивни дни,мила!

Отговор
Tanya декември 2, 2011 at 21:15

Най-накрая се завърнах. Забравих кога я започнах тази публикация. Насъбрала съм снимков материал за още, дано скоро да видят бял свят :))
Опитай, Роси! Уверявам те, че няма да съжаляваш.

Хубави почивни дни и на теб!

Отговор
Мариета декември 3, 2011 at 06:20

Таня, страхотни гризинки си ни показала! Веднага добавям в списъка за пазаруване бутер тесто, за да зарадвам следобед децата!
А как ви завиждам за срещите само, аз май тук самичка си оставам, ех…слънчеви поздрави!

Отговор
traiana декември 3, 2011 at 12:04

Чудесна идейка, ще се възползвам непременно:)

Отговор
Tanya декември 11, 2011 at 20:35

Мариетка, за съжаление се наложи да пропусна срещата :((, но другия път надявам се. Ти като гледам не си много далеч, може да се организираме някой път като идваш до Варна и да направим една сбирка :))
Траяна, благодаря, мила!

Поздрави от мен!

Отговор

Оставете коментар

*С попълването на тази форма, Вие се съгласявате Вашите лични данни да бъдат съхранявани и управлявани от този сайт.

Сайтът използва "бисквитки", за да Ви предостави по-добро потребителско изживяване. ОК Научете повече